|
Yoğurt Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178795
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2024
51 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı pirinç
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı su
Tuz
Kuru nane
Bir tencereye suyu koyarak kaynatın. Ardından kaynayan suya piricinizi ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin. Diğer yandan bir kaba yoğurt, yumurta sarısı ve un koyup karıştırın. Ardından bu karışıma çorba için hazırladığınız sudan 1 kepçe koyun ve ılımasını sağlayın. Sonrasında hazırladığını yoğurtlu karışımı çorbanızın içine azar azar ilave edin ve hızla karıştırın. Bu sırada çorbanıza kuru naneyi ilave edin. Ara ara karıştırarak kaynamaya bıraktığınız çorbanızı, kaynadıktan sonra ocaktan alın. İsteğinize göre tuz ilave edin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172281
Gönderme Tarihi: 26.May.2023
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 su bardağı su
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane
Yoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.
Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın.
Pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın.
Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.
10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin.
Yoğurt çorbası servise hazır.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171820
Gönderme Tarihi: 03.May.2023
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pirinç veya tel/arpa şehriye
5 veya 6 bardak su
Tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
İlk olarak yumurtayım güzelce çırpın.
Ardından yoğurtla karıştırın.
Unu da ilave edip güzelce çırpın. Eğer koyu kıvamlı bir çorba istemiyorsanız unu eklemeyebilirsiniz.
Suyu tencereye alın. İçine yoğurtlu ve yumurtalı karışımı ekleyin.
Sürekli karıştırarak pişirin.
Çorbanız kaynayınca şehriyeleri veya yıkanmış pirinci ekleyin. İyice pişene kadar çorbanızı kaynatın.
Altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyin.
En son tereyağını kızdırıp naneleri içinde bir çevirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167801
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2022
305 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
3.5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 kâse erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2.5 tatlı kaşığı nane
Çorbaya başlamak için bir tencereye yoğurdu ekleyin. Yoğurdun üzerine 1 yumurta kırın, tepeleme 1 yemek kaşığı un ekleyerek çırpın. Üzerine soğuk su dökerek çırpmaya devam edin. Ocağa aldığınız karışıma erişteyi tuzu ve nohudu ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.
Çorbanın sosu için sos tenceresinin içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra nane ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosu ocakta kaynamaya bıraktığınız çorbaya dökün ve servis edin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166904
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
1 çorba kasesi yoğurt
½ su bardağı pirinç
1-2 yemek kaşığı un
6 su bardağı sıcak su
Tereyağı
Nane
Tuz
Pul biber
Yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çorba tenceresine sıcak suyu alın ve pirinci ekleyin. 5 dakika kaynattıktan sonra yoğurtlu karışımı yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Çırpıcıyla karıştırarak kaynamasını bekleyin. Tuz ve kuru naneyi ekleyin. Bir sos tavasında tereyağını eritin ve pul biberi yağa atın. Çorbanızı servis yaparken yağ sosu ile süsleyin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166534
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2022
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırık yarma
9 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1.5 su bardağı yoğurt
Üzeri için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Nohut ve yarmayı tuzlu suda haşlıyoruz. Yarma yumuşadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta çırptığımız yoğurdu soğuyan çorbanın üzerine döküp karıştırıyoruz. Bir tavada yağları eritiyoruz, üzerine bir tatlı kaşığı nane döküyoruz. Yağ biraz soğuduktan sonra çorbaya ilave ediyoruz.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152035
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2020
440 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Orta boy bir tencerenin içerisine pirinçleri koyun. Üzerine suyu ilave edin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kabın içerisine yoğurt ve unu aktarın. Güzelce çırpın ve içerisinde unun topaklanmamasına dikkat edin. Ocağın üzerinde pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp yavaşça yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırın. Ardından bu işlemi birkaç kepçe daha ilave ederek gerçekleştirin. Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli ve yavaş bir şekilde, incecik bir ip halinde dökerek bir yandan da karıştırın. Bu şekilde tüm yoğurdu ilave ettikten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın. Kıvamı size koyu gelirse bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra içerisine tuzunu ilave edin. Ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Elde ettiğiniz bu sosu çorbanın üzerine gezdirin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
anka kuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148879
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2020
483 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
Tuz
Terbiyesi için:
Yarım kg yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tepeleme un
Üzeri için:
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
Pirinci süzgeçte yıkayın ve çorba tenceresinde 5 bardak su ile haşlayın.
Ayrı bir kapta çorbanın terbiyesini yapın. Yarım kilo yoğurda 1 yumurta ve 1 tepeleme kaşık unu ekleyin ve güzelce çırpın.
Terbiyenin içerisine 1 bardak su ekleyin ve karışımı çırpın. Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve güzelce çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda çorbayı karıştırmaya da devam edin. En son tuzunu ekleyin.
Orta ateşte çorbayı pişirmeye devam edin. Çorba kaynamaya başlayınca çorbanın sosunu hazırlayın. Ufak bir kapta tereyağını eritin, sıvıyağı ekleyin.
Sosun üzerine naneyi, toz biberi döküp sosu ocaktan alın.
Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu dökün, servis edin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144320
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2019
808 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir kase yoğurt
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
6 su bardağı su
Sıvı yağ
Nane
Kırmızı biber
Pirinçleri tencerede haşlamaya bırakıp başka bir yerde yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpın. Haşlanan pirinçlerin suyundan iki üç kepçe alıp yoğurtlu karışımınıza ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş tenceredeki pirinçlerin üzerine ekleyin. En son üzerine tuzu, yağda yaktığınız nane ile kırmızı biberi ekleyin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
berat özgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc125766
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2017
1,082 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
1 su bardağı süzme yoğurt
½ su bardağı haşlanmış buğday
2 çorba kaşığı haşlanmış nohut
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane
Tereyağı
Tencerede su kaynarken buğday ve nohutları ekleyin. Yumurtanın sarısı, un ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Bu karışıma tenceredeki sudan yavaş yavaş ekleyerek özleştirin. Tencerenin altını kısıp karışımı yavaş yavaş tencereye dökün. Çorba kaynarken bir tavada tereyağını köpürtün, içine kuru naneyi atıp kızgın yağı çorbanın üzerinde gezdirin. Bir de küçük hatırlatma: Bu çorbanın tuzunu yerken atmak gerek, yoğurt kesilmesin diye.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111085
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015
2,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
Almanya Türk Toplumu
Yarım çay bardagı pirinç
5 bardak su
1 yumurta sarısı
2 kasık un
1 kase yogurt
Nane, kırmızı biber, tuz, tereyağı
Bir kapta yogurt, un, yumurta sarısı çırpılır. Su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Kaynayan çorbaya yarım çay bardagı pirinç ilave edilir. Tuz en son ilave edilir. Ayrı tavada sıvıyagda 1 miktar nane, kırmızı biber 1 tatlı kasıgı eritilir. Kaynayan çorbaya ilave edilir.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Vicdani
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2015
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc106851
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2015
1,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
5-6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet dereotu
Çırpma kabının içinde yumurta sarısı, un ve yoğurdu iyice çırpın. Üzerine suyu koyup karıştırın. Daha sonra süzüp tencereye aktarın. Ocakta karıştırarak koyulaşmasını bekleyin. Servis yaparken içine bolca dereotunu ekleyip ikram edin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105221
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2015
2,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz, nane
Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp içine dökün ve 2 dakika daha kaynatın. Bir kabın içinde un, su ve kırmızıbiberi yoğurup uzun çubuklar yapın ve kurutun. Daha sonra yağda kızartın. Çorba pişince içine bu kızaran hamurları dökün ve üzerine nane, kıyılmış dereotunu ezilmiş sarımsakları ilave ederek servis tabağına aktarın. Karıştırıp sıcak ya da soğuk ikram edin. Sunum yaparken acı biberleri dilimleyip üzerine koyun.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.05.2023
|
Yoğurt Çorbası |
|
mesir
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94727
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2013
2,553 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ
Yeterince nane
Yeterince pul biber
4 yemek kaşığı pirinç
Un ve yoğurt karıştırılır su ilave edilip ayran kıvamına getirilir pirinçler koyulup kaynayana kadar pişirilir on dakika kaynatılır yağ eritilip pul biber ve nane eklenir kızgın yağ çorbanın üstüne dökülür
|
Yoğurtlu Çorba |
|
anacık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2013
Mesajlar: 69 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc89435
Gönderme Tarihi: 21.May.2013
2,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı yoğurt
5 bardak su Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tencereye yumurta, yoğurt ve unu koyup iyice çırpın. Üzerine yavaşça suyu ekleyip tencereyi ocağın üzerine alın. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağını küçük bir tavada yakın. İçine kırmızı pul biberi koyup çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
|
Yoğurtlu Çorba |
|
TemelReis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2012
Mesajlar: 77 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc84242
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2012
2,499 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çorba kaşığı un
Tuz
4 su bardağı et suyu veya su
Üzeri için:
2 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
Yumurtayı çırpın. Yoğurt ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı bir tencereye alıp et suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte topaklanmaması için tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Üzeri için, halka doğranmış sivri biberleri tereyağında kavurun. Soyulup doğranmış domatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup çorbanın üzerine gezdirin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
teo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2009
Mesajlar: 47 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc78354
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2012
2,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
3 su bardağı su
Zeytinyağını tencereye koyup üzerine unu ve yoğurdu ekleyerek kavurun. Kavrulduktan sonra su, tuz ve karabiberi ilave edip 20 dakika pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada kırmızı pul biberi tereyağında yakın ve çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
|
Yoğurt Çorbası |
|
hayriye abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc75380
Gönderme Tarihi: 01.May.2012
2,496 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 kase süzme yoğurt
2 adet sivri biber
2 adet knorr tavuk bulyon
Biber ve tuz hariç bütün malzemeler tencereye alınır. Blender dan geçirilir.Ince ince sivri biberler dogranır ve karıştıra karıştıra pişirilir. Ocaktan indireceğimize yakın tuz atılır ve iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Uzerine tereyağı ve nane yakılarak servis yapılır.
|
Yoğurt Çorbası |
|
hayriye abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc75370
Gönderme Tarihi: 01.May.2012
2,378 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Arpa şehriye
Kıyma
Tuz
Karabiber
Tereyağı
Nane
Pulbiber
Yoğurt ve un üzerine yeterli miktarda su ilave ederek karıştırın. Ocağa alın ve yavaş yavaş pişirin. Ayrı bir yerde arpa şehriyeleri üzerine su koyarak yumuşayana kadar pişirin. Kıymaya malzeme listesindeki baharatlar ilave edilerek yoğurun ve küçük misketler halinde yuvarlayın.Tereyağında üzerine nane ve pul biber ekleyerek kavurun. Kaynayan çorbaya önce şehriyeleri ilave edin. 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra köfteleri de ilave edin ve altını kapatın.
|
Yoğurt Çorbası |
|
aylinakışık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc75219
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
1 lt su
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım kg yoğurt
Tenceremize yoğurdumuzu, unumuzu, yumurtamızın sarısını ve suyumuzu ekleyip çırpıyoruz. Pirincimizi ekleyip karıştırarak pişiriyoruz.Karıştırmayı hiç bırakmıyoruz. Tereyağımızı tavada eritip içine nane ekliyoruz. Tuzumuzu çorbamıza piştikten sonra ekliyoruz. Çorbamızı servise hazırken üzerine yağını döküyoruz. Sıcak sıcak da içiyoruz.
|
|