Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > YOĞURT AŞI (Hatay) (4 adet - 153,229 defa bakıldı)

YOĞURT AŞI (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


YOĞURT AŞI (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44720
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2009
5,248 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


Köftesi için (hazırlanmış ekşi aşı köftesi)
100 gr. pirinç
4 çorba kaşığı tuzlu yoğurt
5 bardak su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tereyağı

Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra 5 bardak suda açılıncaya kadar kaynatılır. Tuzlu yoğurt yedirilerek ilave edilir. 15-20 dk. kaynadıktan sonra, hazırlanmış olan köfteler çorbanın içine dökülüp pişirmeye devam edilir. Bir tavaya tereyağı konulurak kızdınlır. Nane eklenerek çorbaya boca edilir. Sıcak servis edilir.


Yoğurt Aşı (Hatay)

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc51704
Gönderme Tarihi: 17.May.2010
2,880 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

Hatay’ın yöresel bir yemeği olan bu aş, keçi sütünden yapılan tuzlu yoğurdun içine minik içli köfte ve elde açılmış minik mantı parçacıklarının eklenmesi ile yapılır. Minik içli köfte ve mantı parçacıkları haşlanır ve sonrada fırınlanır. Tuzlu yoğurdun sadeyağ ile karıştırılması ile elde edilen harca fırınlanmış içli köfte ve mantı katılır. Kuru nane ile servis yapılır.


Fotoğraf "Baho" tarafından gönderildi. 06.11.2015


Yoğurt Aşı (Hatay)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc104448
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2015
2,417 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN


18 adet ekşi aşı gibi hazırlanan köfteler
150 gr kadar tuzlu yoğurt
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru Nane

Köfteleri ekşi aşı köftesi gibi hazırlanır. Ancak köfte için hazırlanan bulgurdan köftenin yanına misket büyüklüğünde parçalar koparılarak el yardımı ile yuvarlaklaştırılır. Nohut bir gece önceden ıslatılarak haşlanır. İsteyen nohutsuzda yapabilir. Pirinç sıcak suda haşlanır e içine tuzlu yoğurt eklenerek 5–10 dakika kadar kaynatılır. İçine nohut ve köfteler eklenir. Başka bir tavada tereyağı ile bolca kuru nane kızartılır ve kaynayan çorbanın üzerine dökülür. Bir taşım kaynatılır ve indirilir. Sıcak servis yapılır.



Yoğurt Aşı (Hatay)

raflı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.03.2019
Mesajlar: 26
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc141088
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2019
650 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
5 su bardağı su
Yarım çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tereyağı
Köfte harcı:
125 gr bulgur
125 gr yağsız et
1 soğan
2 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
Pul biber
Kimyon
Tuz

Bulguru ıslatın. Yumuşayınca kıyılmış soğanı ve diğer malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Köfte harcının yarısından misket büyüklüğünde parçalar koparıp serçe parmağınızla oyun. Köfteleri harçtan küçük bir parçayla doldurun, ağzını kapayıp mekik şekli verin. Suyu kaynatıp içine önce pirinci daha sonra tuzlu yoğurdu ekleyin ve karıştırarak 10 dakika pişirin. Köfteleri ilave ederek 10 dakika daha kaynatın. Tereyağı ile kuru naneyi kızartıp çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis edin.







YOĞURT AŞI (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(4 adet YOĞURT AŞI (Hatay) 153,229 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort