| 
 
 
 | 
Yılbaşı Pastası | 
  | 
nuran nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2016 
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142726 
Gönderme Tarihi: 15.May.2019 
619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 yumurta
 
6 çay bardağı toz şeker
 
9 yemek kaşığı kakao
 
6 çay bardağı un
 
3 paket kabartma tozu
 
3 paket vanilya
 
1 su bardağı damla çikolata
 
Keki ıslatmak için:
 
80 gram sütlü çikolata
 
3 su bardağı süt
 
Kaplamak için:
 
Beyaz şeker hamuru
 
Süslemek için:
 
Kırmızı, yeşil, beyaz kahverengi şeker hamuru
 
Yılbaşı süsleri
 
 
Yumurta ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Kakao, un, kabartma tozu, vanilya ve damla çikolatayı ekleyip tekrar çırpın. Kek hamurunu yağladığınız farklı boyutlardaki iki kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
 
Keki ıslatmak için çikolatayı benmari usulü eritip sütle karıştırın. Soğuyan keklerinizi çikolatalı sütle ıslatıp üst üste dizin. Beyaz şeker hamurunu ince açıp keklerin üzerini kaplayın. Renkli şeker hamurlarıyla yaptığınız yılbaşı temalı süsleri pastanızın üzerine yerleştirin. Şeker hamurunun erimemesi için pastanızı bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yılbaşı Pastası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161637 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2021 
980 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
Pandispanyası için:
 
3 adet yumurta
 
2 çay bardağı toz şeker
 
2 çay bardağı yoğurt
 
3 çorba kaşığı margarin
 
3 çay bardağı un
 
2 çay kaşığı kabartma tozu
 
Keki ıslatmak için:
 
1 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı bal
 
Kreması için:
 
Yarım paket krem şanti
 
2,5 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
3 çorba kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
İç harcı için:
 
2 adet muz
 
1 çay bardağı süt
 
Süslemek için:
 
1 paket bitter çikolata
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 paket krem şanti
 
Yarım su bardağı süt
 
Bir tutam yeşil gıda boyası
 
Yarım nar
 
5-6 çorba kaşığı kıyılmış yeşil antepfıstığı
 
 
Pandispanyayı hazırlamak için, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine margarin ve yoğurdu ilave edin. Kabartma tozu ve unu karıştırıp harca ekleyin. Yağlayıp unladığınız kare bir kalıba hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve enlemesine ikiye bölün. Pandispanyanın alt parçasını düz bir tabağa yerleştirin. Bal karıştırdığınız ılık sütle pandispanyanın her iki parçasını ıslatın. Kremayı hazırlarken, vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencerede karıştırıp ocağa koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Vanilyayı içine ekleyin. Pandispanyanın her iki parçasına ince bir tabaka halinde, hazırladığınız kremadan sürün. Muzları soyup derin bir kaba alın. Üzerine süt ekleyin ve çatalla ezin. Muzlu harcın tamamını tabaktaki pandispanyanın üstüne yayın. Diğer parçayı da üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın üstünü kaplayıp dolaba koyun ve donmasını bekleyin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip içine tereyağı ekleyin. Pastayı dolaptan çıkartıp çikolatalı karışımı üzerine sürün ve yeniden dolaba kaldırın. Çikolatanın donmasını bekleyin. Diğer taraftan krem şantiyi sütle çırpın. Yeşil gıda boyasını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız yeşil krem şantiyi bir krema sıkacağına doldurup, çam ağacı şeklinde pastanın üzerine sıkın. Nar tanelerini ağacın üzerine yerleştirin. Pastanın kenarlarını yeşil antepfıstığı ile kaplayıp yeniden dolaba koyun. 1-2 saat bekletip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yılbaşı Pastası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182254 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2025 
138 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yumurta
 
5 çorba kaşığı tozşeker
 
4 çorba kaşığı un
 
3,5 çorba kaşığı nişasta
 
1 su bardağı şeker şurubu
 
Krem şanti için:
 
1,5 su bardağı krema
 
2 çorba kaşığı tozşeker
 
1 tatlı kaşığı neskafe
 
İç kreması için:
 
1 su bardağı süt
 
6,5 çorba kaşığı tozşeker
 
Yarım çay kaşığı vanilya
 
5 çorba kaşığı nişasta
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1,5 çorba kaşığı neskafe
 
Kremabör için:
 
250 gram margarin
 
1 su bardağından bir parmak fazla pudraşekeri
 
1 çorba kaşığı neskafe
 
Çikolata dekoru için:
 
200 gram bitter çikolata
 
 
Mikser yardımıyla yumurta ve tozşekeri hızlı devirde 4-5 dakika kabartın.
 
Ayrı bir yerde un ve nişastayı karıştırın. 
 
Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edin.
 
20x20 cm ebadında bir tepsinin içine yağlı kağıt yerleştirin.
 
Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine 1 cm kalınlığında dökün.
 
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-9 dakika pişirip fırından alarak soğumaya bırakın.
 
Şeker şurubunu fırça yardımı ile pandispanyanın üzerine sürün.
 
Son olarak üzerine hazırladığınız kremayı yayın.
 
Rulo şeklinde sararak buzdolabında dinlendirin.
 
Çıkardığınızda kahve karışımlı kremabör ile üzerini sıvayın.
 
Çatalla çizikler atarak şekil verin.
 
Daha sonra hazırladığınız çikolata dekorları ile süsleyin.
 
Krem şanti için: Krema, tozşeker ve ılık sütle açılmış neskafeyi karıştırın.
 
Oluşan krem şantinin yarısı kremanın, kalan yarısı kremabörün hazırlanışında kullanılacak.
 
Krema için: Süt, tozşeker ve vanilyayı bir kabın içerisine alın ve ocağa yerleştirin.
 
Diğer bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştırın.
 
Ocaktaki süt kaynama noktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edin. 2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın.
 
Margarini 4-5 dakika mikserde çırpın.
 
Soğuttuğunuz kremaya ilave edin.
 
Neskafeyi az miktardaki sütle açarak kremaya ekleyin.
 
Son olarak krem şantinin yarısını ekleyerek tüm malzemeyi birkaç dakika karıştırın.
 
Kremabörü hazırlamak için: Margarin ve pudraşekerini oda sıcaklığında 12-15 dakika kabarana dek çırpın.
 
eskafeyi ılık sütle açarak ilave edin. Kalan krem şantiyle karıştırın.
 
Çikolata dekorunun yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin.
 
Daha sonra düz bir zemin üzerine incecik sürün. Tamamen kuruduktan sonra spatula yardımıyla kazıyın.
 
Çıkan dekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |