| 
 
 
 | 
Yeşil Pilav | 
  | 
çakıcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2011 
Mesajlar: 35
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66028 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2011 
2,282 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 kg. ıspanak
 
Yarımşar demet maydanoz, dereotu ve nane
 
4 dal kişniş
 
1 adet orta boy soğan
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
50 gr. antepfıstığı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pirinci yıkayıp, süzün. Maydanoz, dereotu, nane ve kişnişi ince kıyın. Ispanağın yarısını iki su bardağı suda haşlayın, kalanını ince kıyın. İnce kıyılmış soğanı yağın yarısıyla kavurup, üzerine ıspanağı koyun, iki dakika daha kavurun. Bir buçuk bardak ıspanak suyunu, tuzla kaynatın. Kaynayınca soğanlı ıspanağı ve pirinci katarak 15 dakika pişirin. Kalan yağda fıstığı kavurun. Pilava fıstığı ve kıydığınız yeşillikleri katın, 30 dakika demlendirin.
  
 | 
YEŞİL PİLÂV | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10110 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006 
2,278 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
3 bardak pirinç
 
1  bardak zeytinyağı (veya çiçek yağı)
 
2   demet yeşil soğan 
 
2 demet dereotu
 
1   demet nane veya  bir tatlı  kaşığı kuru nane 
 
1 çay kaşığı şeker 
 
1 tatlı  kaşığı  kadar  tuz
 
 
Yapılışı :
 
Pirinç ayıklanıp yıkanır ve kaynar su ile haşlanıp bırakılır. Soğanların sade yeşili, dereotu ve nane bir tencereye gayet ince olarak doğranır ve zeytinyağı ilâve edilerek «5» dakika kadar kay-rulmadan «şöyle bir» çevrilir. Sonra şeker, tuz ve 4 bardak da su ilâve edilir. Su kaynamaya başlayınca süzülmüş pirinçler içine atılır, ateşin altı hafifletilir ve 25 dakika kadar pişirilir. Sonra tencerenin kapağının altına bir peçete konup demlenmeye bırakılır. Bu pilâv soğuk olarak servis yapılır.
  
 | 
Yeşil Pilav | 
  | 
Aydın havası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64992 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011 
2,148 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı su
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
1 demet nane
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Yeşillikleri ince ince kıyın. Suyu tuzla kaynatın. İçine doğradığınız yeşilliklerin yarısını koyun. Tereyağı, zeytinyağı, karabiber ve pirinci de ilave edin. Pilav pişince kalan yeşillikleri koyup karıştırın ve kapağı açık olarak demlenmeye bırakın. Soğuk veya sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
YEŞİL PİLAV | 
  | 
bağdadi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2010 
Mesajlar: 37 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48781 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2010 
2,135 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı pirinç
 
2 kaşık margarin
 
1/2 demet dereotu, nane, yeşil soğan
 
1/2 çay kaşığı şeker
 
biraz tuz
 
 
Ayıklanıp yıkanan pirinçler ılık suda 15 dakika bekletilir. Bir tencerede, margarin ile ince ince kıyılmış soğanın yeşil kısımları, nâne, dereotu 5 dakika kavrulur. İki bardak su ve tuz, şeker ilâve edilen tencereye, su kaynadığı zaman, süzülmüş pirinçler de atılıp, hafif ateşte 25 dakika pişirilir. Daha sonra ateşten indirilip ağzına bir peçete konularak demlenmeye bırakılır.
  
 | 
Yeşil Pilav | 
  | 
şirincik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2011 
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74179 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2012 
1,835 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
2 dal maydanoz
 
2 dal taze nane
 
1 adet et suyu tableti
 
1 yemek kaşığı margarin
 
Yeterince tuz
 
Yeterince su
 
 
İlk olarak margarini eritiyoruz,  yıkadığımız pirinçleri ekleyip kavuruyoruz.  Daha sonrasında et suyu tableti  atıp karıstırıyoruz, suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz ocakdan almadan önce ince doğranmış maydanoz ve naneyi ekleyip karıstırıyoruz.
  
 | 
Yeşil Pilav | 
  | 
sazan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101389 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2014 
1,521 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 kg. ıspanak
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 demet nane
 
3 çorba kaşığı bütün iç Antepfıstığı
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
Tuz, karabiber
 
 
Pirinci ılık suda yarım saat bekletip süzün. Ispanağın yarısını irice doğrayın, üzerine iki buçuk su bardağı su ekleyip 15 dakika pişirin. Suyunu süzüp kenara alın. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Kalan ıspanakların yaprak kısımlarını, kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyin. Beş dakika kavurup tuzu ve karabiber katın. Ispanağın haşlama suyundan iki su bardağını tencereye ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edin. 20 dakika pişirip Antepfıstığını ekleyin.
 
 
 
  
 | 
Yeşil Pilav | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111811 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2015 
1,310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2,5 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber
 
250 gram brokoli
 
Yarım demet dereotu
 
4 dal taze soğan
 
4 dal taze nane
 
 
Pirinçleri yıkayıp süzün. Tencereye yağı koyun, pirinçleri ekleyip kavurun. Üzerine suyunu ve tuzunu verip pişmeye bırakın. Bu arada tüm yeşillikleri küp küp doğrayıp hazırlayın. Pilav biraz suyunu çekince içine ince kıyılmış yeşillikleri ilave edin. 10 dakika kadar demlendirin, servis tabağına süsleyip hazırlayın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |