| 
 
 
 | 
Yeşil Omlet | 
  | 
beyaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2010 
Mesajlar: 23
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53853 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2010 
1,915 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
10-15 dal dereotu
 
10-15 dal maydanoz
 
5-6 yaprak taze nane
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Yeşillikler ince kıyılır. Yumurtalar derin bir kaba kırılır ve çırpılır. Üzerine kıyılan yeşillikler, karabiber ve tuz eklenir, karıştırılır. Tava ateşe konur, ısınınca yağ eklenir ve omlet karışımı dökülür. Bir yüzü pişince diğer yüzü çevrilir ve servise sunulur.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 16.03.2023
  
 | 
Yeşil Omlet | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96771 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2014 
1,622 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yeşil soğanı, dereotunu ve maydanozu yıkayıp ayıklayarak ince ince doğrayınız. (Yeşilliklerin körpe olan yerlerini kullanınız.)
 
Yumurtanın ak ve sarılarını köpük köpük oluncaya kadar çırpınız.
 
Çırpılan yumurtaların içine doğranmış yeşillikleri, tuzunu ve karabiberini ilave edip, tekrar karıştırınız.
 
Omlet tavasında yağı eritiniz.
 
Yumurtaların tavaya yapışmaması için yağın sıcak olması gerekir. Tavada eriyen yağın ısınmasını bekleyiniz.
 
Dumanlanmamasına dikkat ediniz.
 
Çırpılmış olan yumurtaları tavaya dökünüz.
 
Devamlı tahta spatula ile karıştırarak kenardakilerle ortadakilerin yerini değiştiriniz.
 
Tavayı sallayarak her tarafının eşit pişmesini, tavaya yapışmamasını ve güzel renk almasını sağlayınız.
 
Hazırlanan omleti içine konan yeşil malzemelerle süsleyerek sıcak servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
Yeşil Omlet | 
  | 
şahbaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.02.2015 
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106668 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015 
1,391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı konserve bezelye
 
10 yaprak ıspanak
 
1 kahve fincanı su
 
4 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Yumurtalar çukur bir kaba bırakılır, tuz eklenir ve iyice çırpılır. Bezelye, ıspanak ve su robottan geçirilir. Yumurtaların üzerine ilave edilir. Tavaya tereyağı konur, ateşe oturtulur, tamamen eriyince yumurtalı karışım dökülür. Kapak kapatılır donana kadar pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 16.03.2023
  
 | 
Yeşil Omlet | 
  | 
müsavi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.12.2019 
Mesajlar: 19 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147430 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2019 
600 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
3 sap yeşil soğan
 
50 g körpe ıspanak
 
1 avuç dolusu maydanoz
 
75 ml süt
 
4 büyük yumurta
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet domates
 
1/2 sarı biber
 
50 g kavrulmuş çam fıstığı
 
1 olgun avokado
 
100 g keçi peyniri
 
Tuz ve karabiber
 
 
Ispanak, yeşil soğan, maydanozu temizce yıkayıp ayıklayın. Sütle birlikte mutfak robotunda çekin. Yumurtaları, tuz ve karabiberi ekleyin ve çırpın. Tavaya yağı koyup kızdırın. Karışımı tavaya dökün, 2 dakika kadar pişirin. Omletin yarısına doğranmış domatesleri, çam fıstıklarını, dilimlenmiş avokadoyu serpiştirin. Üzerine keçi peynirini ufalayın. Omleti katlayıp 2 dakika daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
Yeşil Omlet | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170258 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2023 
352 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kabak
 
2 yumurta
 
Birkaç tutam dereotu
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz (yarısı pişerken kabaklara diğer yarısı çırptığımız yumurtanın üzerine)
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Öncelikle kabağımızı küçük küp küp doğruyoruz.
 
Tereyağımızı yapışmaz bir tavada eritiyoruz ve ardından doğradığımız kabakları ilave edip rengi hafif sarıya dönecek kadar yani yenilecek yumuşak kıvama gelene kadar ara sıra karıştırıp kontrol ederek pişiriyoruz.
 
Ayrı tabağa aldığımız yumurtalarımızı baharatlarımızı ekleyerek çırpıyoruz.
 
Pişen kabaklarımızın üzerine ilave edip pişiriyoruz.
 
En son servis ederken taze dereotunu isteğimiz kadar ekliyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |