| 
 
| 
 
 
 | 
 
ISPANAKLI YEŞİL ERİŞTE HAMURU | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96145 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2014 
3,760 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 g ekstra un
 
2 adet yumurta
 
200 g net haşlanmış, sıkılmış ve rondadan çekilmiş ıspanak yaprağı
 
15 g tuz
 
 
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını genişçe açınız.
 
Yumurtayı, tuzu, su ve ıspanak püresini koyup sertçe bir hamur yapıp iyice özleştiriniz.
 
Elde edilen hamuru iki eşit parçaya ayırıp, nemli bez altında 20-30 dakika dinlendiriniz.
 
Dinlenen hamuru 2-3 mm inceliğinde oklava ile düzgün bir daire şeklinde açınız.
 
Açılan hamurları temiz bir örtü üzerinde hafif kuruyuncaya kadar bekletiniz.
 
Hafif kuruyan yufkanın tam ortasından ikiye sonra tekrar ikiye kesip böylece dört parçaya ayırınız.
 
Dört parça haline getirdiğiniz yufkaları üst üste koyunuz ve 2-3 parmak enlilikte bantlara ayırınız.
 
Üst üste koyduğunuz bantları 3-4 mm incelikte enlilikte kesip doğrayınız.
 
Ispanaklı erişte hamuru kesildikten sonra temiz bir örtü üzerinde havadar ve gölge bir yere sererek kurutunuz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
YEŞİL ERİŞTE HAMURU Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |