|
Yeşil Çayın Hazırlanması |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97670
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2014
1,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yeşil çayın hazırlanması farklıdır. Öncelikle siyah çayda olduğu gibi uzun süre bir demleme olayı söz konusu değildir. Çay suyu çok iyi şekilde kaynatılır. Su, kullanım esnasında içilebilecek sıcaklıkta olmalı, kaynar olmamalıdır. Çünkü yeşil çay yaprağı çok ince yapılı olduğu için yaprağa zarar verebilir. Demlikte veya fincanda hazırlanabilir.
· Yeşil çay hazırlamak için, porselen demliğe her bardak için bir çay kaşığı oranında yeşil çay koyunuz.
· Yeşil çayı koymuş olduğunuz demliğe, daha önce kaynattığınız taze suyu ekleyiniz.
· Yeşil çayın demlenmesi için 3 4 dakika bekleyiniz.
· Demlediğiniz yeşil çayı hazırladığınız bardaklara süzerek servis yapınız.
Fincanda yeşil çay hazırlığı ise şöyledir: Fincanın içerisine daha önceden ısıtılarak hazırlanan su konulur. Suyun üzerine yeşil çay yaprağı ilave edilir. 34 dakika bekletilerek çayın demlenmesi sağlanır. Yeşil çay yaprakları çıkarılarak çay hazırlanmış olur.
|
Yeşil Çay Demlemenin Püf Noktaları |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163108
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2022
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
Her şeyin öncesinde gerçek yeşil çay bulmanız gerekmektedir. Ve yeşil çay demlemek için bitkinin yapraklarından yararlanmalısınız. Poşet çaylar genellikle istenilen sonucun elde edilmesini zorlaştırmaktadır.
Yeşil çayı demlerken bekleme süreniz beş dakikadan az olmamalıdır. Bu arada bitkinin içeriğindeki uyarıcı maddeler açığa çıkar. Antioksidan etki ise ortalama on dakika beklenmesi ile ortaya çıkmaktadır. Kısacası yeşil çayı demlerken ne kadar çok beklerseniz, o kadar yararlı etkisinden faydalanırsınız; ancak tadının da sertleşeceğini unutmamalısınız.
Demlemiş olduğunuz yeşil çayın içerisine kesinlikle şeker ilave etmemelisiniz. Damak zevkinize göre limon suyu ekleyebilirsiniz.
Yeşil çayı demlerken, kaynatmak ise çok büyük bir yanlıştır.
O sırada ne kadar yeşil çay içecekseniz o kadar demlemelisiniz. Çünkü bu bitkinin çayı her seferinde taze olarak hazırlanıp tüketilmelidir. Aksi halde, yararlı etkilerinden faydalanmak imkansızlaşacaktır.

|
|