|
|
Yeşil Börek |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64130
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,630 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3 adet yufka
1/2 demet semizotu
1'er demet pazı, taze soğan, nane, maydanoz
100'er gr. kaşar peyniri ve beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber Islatmak için:
2 adet yumurta
1'er çay bardağı süt, yoğurt sıvı yağ
Yeşillikleri yıkayıp süzün ve doğrayın. Üzerine tuz serpin ve sularını sıkın. Üzerine, rendelenmiş peynirleri ve baharatları serpin. Yufkaları tezgaha yayın, ıslatmak için verilen malzemeleri karıştırıp üzerlerine sürün. İç malzemeyi her yanına serpiştirip rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında kesin. Dik olarak yağlanmış tepsiye dizin. Kalan yumurtalı sıvıyı üzerine sürüp 200 derecede pişirin.
|
Yeşil Börek |
|
gizli çiçek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64572
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011
1,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
1 demet taze soğan
250 gr. ıspanak yaprağı
1'er demet maydanoz, dereotu, nane
2 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı sıvıyağ
300 gr. lor peyniri
Tuz, pul biber, karabiber
Yufkalardan yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Yeşillikleri kıyın, yumurta, süt, sıvı yağ, lor peynir, tuz, pul biber ve karabiberle karıştırın. Tepsiye üç adet kesilmiş yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan yayın. Malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.
|
|
Yeşil Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|