| 
 
 
 | 
Yeni Gelin Mantısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162104 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2021 
367 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Adet Yufka
 
Kavrulmuş Kıyma
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı margarin
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Borcamdaki yufkaların üzerine sürmek için:
 
2 kaşık sıvı yağ
 
Sarımsaklı yoğurt:
 
1 kase yoğurt
 
3 diş dövülmüş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı su
 
Soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 avuç dana kıyma
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Maydanoz
 
 
Ocağınıza kıymanızı koyup kavurmaya başlayın kıymanız bir taraftan kavrulmaya başlasın. Margarini, tereyağı küçük bir tencere de eritin yağlar eriyip ocağı kapatınca içine 2 yemek kaşığı da sıvı yağ ekleyin.
 
1 yufkayı tezgahınıza yayınız, yufkanızın üzerine 2-3 kaşık erittiğiniz yağınızdan gezdiriniz ve yağı yufkanın her yerine eşit olarak yayınız.
 
Yufkayı ortadan 2 ye katlayınız (yufka yarım daire şeklini almış olmalı ) şimdi yarım daireyi de ortadan bölünüz. Şimdi 2 küçük parçamız oldu.
 
1 parçayı alınız düz ve geniş tarafının ucuna 5, 5 numara şişinizi koyunuz ve şiş yardımı ile yufkanızı sonuna kadar sıkıca yuvarlayınız.
 
Şişi bir sağa, bir sol sola çevirip geri çekerek yufkanın içinden çıkartınız yufkanızı 2-3 cm eninde kesiniz ve küçük yuvarlak borcama dik dik diziniz.
 
Geri kalan 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayınız.
 
Hepsi borcama dik olarak dizilmiş yufkaların üst kısımlarına fırça yardımı ile 2 kaşık sıvı yağı paylaştırınız.
 
200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriniz.
 
Yufkalar fırında pişerken sarımsaklı yoğurdunuzu da hazırlayın oda ısısında beklesin yoğurdunuz çok soğuk olmasın.
 
Yufkaların fırında pişmesinin sonuna yaklaşırken kıymanızın son aşamalarını tamamlayınız hazır olsun ve sırasını beklesin. (kıyma çok soğumuş olmasın soğursa ısıtın)
 
Pişmiş kızarmış olan yufkalarınız fırından çıkınca bir 1-2 dakika kadar bekleyiniz ve süre sonunda üzerlerine ılık sarımsaklı yoğurdunuzu dökünüz. Yoğurdun üstüne de sıcağa yakın kıymanızı dökünüz.
 
 
 
  
 | 
Yeni Gelin Mantısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161939 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2021 
359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 adet yumurta
 
500 gram dana kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Domates sosu için:
 
2 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı acı biber salçası
 
1 yemek kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yoğurt sosu için:
 
2 kase yoğurt
 
1 demet maydanoz
 
1 demet taze nane
 
 
Soğanı rengi pembeleşene kadar kavurun ve kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
 
Suyunu çekmeye başladığında tuz ve karabiberi ekleyip biraz daha kavurduktan sonra altını kapatın.
 
1 yufkayı tezgahınıza yayınız, yufkanızın üzerine yağdan gezdirin ve eşit bir şekilde yayın.
 
Yufkayı ortadan 2 ye katlayın (yufka yarım daire şeklini almış olmalı ), ardından yarım daireyi de ortadan bölün.
 
1 parçayı alınız düz ve geniş tarafının ucuna 5, 5 numara şişinizi koyunuz ve şiş yardımı ile yufkanızı sonuna kadar sıkıca yuvarlayın.
 
Şişi geri çekerek yufkanın içinden çıkartınız yufkanızı 2-3 cm eninde kesiniz ve küçük yuvarlak borcama dik bir şekilde dizin.
 
Yufkaların üst kısımlarına fırça yardımı ile 2 kaşık sıvı yağı ve yumurta karışımını paylaştırın.
 
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
 
Diğer yandan sarımsaklı yoğurdunuzu ve sosunuzu hazırlayın.
 
Fırından çıkan yufkaların üzerne yoğurdu gezdirin.
 
Yoğurdun üstüne de sıcağa yakın kıymanızı dökün.
 
En üste de domates sosunuzu dökün ve sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Yeni Gelin Mantısı | 
  | 
Havva Aytekin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2008 
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41130 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2021 
2,750 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Adese Restorant - Etlik
 
 
3 adet yufka
 
1 su bardağı yoğurt
 
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
 
Pul biber
 
Nane
 
Az miktar tuz
 
 
Öncelikle yufkalar açılarak fırça yardımıyla yufkaların üzerine ince bir tabaka şeklinde 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı sürülür. Yağlanan yufka ince uzun ve rulo şeklinde yuvarlanarak şekil verilir. Elde edilen ince uzun rulolar bıçak yarımıyla ceviz büyüklüğünde ufak parçalara ayrılır. Elde edilen ufak parçalar fırın tepsisine dizilir ve 170 derecede fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir kapta yoğurt çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Yoğurt koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Bir başka tavada 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı kızdırılır ve pul biber, nane ve tuz da eklenir. Pişen yeni gelin mantısı fırından alınır ve geniş bir servis tabağına alınır. Üzeri yoğurt ve ardından pul biberli sosla süslenerek soğuk olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |