|
Kuruyemişli Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166109
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2022
154 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı çiğ fındık
1 çay bardağı yer fıstığı
1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
1 yemek kaşığı çekirdeksiz siyah kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı yulaf ezmesi
2 adet muz
1 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
Bir tavaya fıstık, fındık, yulaf ezmesi ve ay çekirdeği içini ekleyip 10 dakika boyunca ara ara karıştırarak kavurun. Ardından üzüm ve tarçını ilave edin ve ocağın altını kapatın. Geniş bir kapta muzları çatalla ezin. Üzerine kavrulan malzemeleri ve fıstık ezmesini ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kurabiye harcından birer yemek kaşığı dolusu alın ve tepsiye koyun. Üzerlerini hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirin.
|
Yemişli Kurabiye |
|
torun hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2014
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99756
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2014
1,667 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr MARGARİN
1 adet YUMURTA
3 KAHVE FİNCANI YOĞURT
4 SU BARDAĞI UN
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 ÇORBA KAŞIĞI KURU ÜZÜM
3 ÇORBA KAŞIĞI FINDIK
3 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
10-15 ADET ÇAM FISTIĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI ANTEPFISTIĞI
1 TATLI KAŞIĞI TARCIN
Bir kaba yumurtayı, yumuşamış margarini, yoğurdu, şekeri ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Unu ve kabartma dozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Kuru üzümü, iri dövülmüş fındığı, kuş üzümünü, çam fıstığını, antepfıstığını, tarçını ekleyip bir kez daha yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp
hamurlara şekil vermeden sana klasik margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Kurabiyeleri ısıtılmış 190 dereceli fırında üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim. Kurabiyeleri fırından alıp sıcakken üzerine pudra şekeri serpelim.
|
Yemişli Kurabiye |
|
haşmet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2010
Mesajlar: 47 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc55152
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2010
2,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 paket margarin veya tereyağı
4-5 çorba kasığı süt
4,5-5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çorba kasığı şeker (maya için)
1 kibrit kutusu kadar yaş maya (40 gr.)
5 çorba kaşığı fındık (iri dövülmüş)
5 çorba kasığı kuru üzüm
1 limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı tarçın
6-7 kuru kayısı veya hurma
Pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Ilık sütün içine şekeri ve mayayı ekleyip kabarmasını sağlayalım. Unun ortasını açıp içine mayalı sütü, yumurtayı, sıvı yağı, eritilip ılıtılmış margarini, şekeri ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım. Mayalanan hamura, iri dövülmüş fındığı, kuru üzümü, limon kabuğu rendesini, tarçını, küçük doğranmış kuru kayısı veya hurmaları ekleyip tekrar yoğuralım. Hamuru unlanmış bir zeminde 1/2 cm. kalınlıkta açalım. Hamuru bisküvi kalıpları ile keserek margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Hamurların ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim. Kurabiyeleri ısıtılmış 190° ısılı fırında üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim. Kurabiyeleri fırından alıp üzerlerine pudra şekeri serpelim.
|
Yemişli Kurabiye |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7747
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2006
3,496 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Oda sıcaklığında erimiş 1 paket margarin
4 yumurta
1 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm
1 su bardağı ceviz veya badem
Hazırlanışı:
Büyükçe ve derin bir kabın içinde yağ, yumurta, şeker, un ve karbonatı iyice karıştırıp yoğurun. Kuruyemişleri ayıklayıp hamura ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Hafif yassılaştırarak yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında altı üstü iyice pembeleşene dek pişirin.
|
|