| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yedi Göller Kebabı | 
 
  | 
onbaşı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117641 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016 
1,977 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Aynur Akdemir
 
 
1 kg kemiksiz kuzu eti
 
1 çorba kaşığı yağ
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 baş soğan
 
1 bardak su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Mantar malzemesi:
 
1 kg Kanlıca mantarı
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet küçük soğan
 
½ demet maydanoz
 
Karabiber
 
Tuz
 
½ adet limon
 
 
Yağı hafifçe eritip ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın. 1 bardak ılık suyu da ekleyin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin. Pişen etleri bir tepsiye ya da cam kaba alın. Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcakken servis yapın. Mantarın hazırlanışı: Mantarların saplarını kesin bol suda yıkayıp süzün. Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzün. Mantarları dörde bölüp bir tencerede hafifçe kızdırdığınız tereyağına katın. Bir dakika sote edip tuz ve biberi ilave edin, 5-6 dakika karıştırarak kavurun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yedigöller Kebabi (Bolu) Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |