| 
 
 
 | 
Yedi Sebzeli Piliç Dolması | 
  | 
felatun 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.11.2016 
Mesajlar: 18 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120955 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2016 
1,397 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
4 adet piliç göğüs
 
1 adet soğan
 
1 adet yeşil çarliston biber
 
1 adet kırmızı çarliston biber
 
1 adet havuç
 
1 adet kabak
 
8 adet mantar
 
½ demet maydanoz
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğan soyun ve kibrit çöpü kalınlığında ve uzunluğunda doğrayın. Biberleri, havucu, kabağı ve mantarı aynı şekilde doğrayın. Maydanozu saplarından ayırın ve küçük küçük doğrayın. Tavaya zeytinyağının yarısını koyun ve sırasıyla soğanı, biberi, havucu ekleyin, karıştırılarak soteleyin. Kabağı ve mantarı da tavaya ilave edin. Son olarak maydanozu ilave edin ve tuz ve biber ile tatlandırın ve ocaktan alın. Bu arada piliç göğüslerini yatay olarak bıçak ile tamamen ayrılmayacak şekilde ortadan keserek daha geniş bir göğüs eti elde edin. Piliç göğüsleri avuç içiyle döverek düzleştirin ve tuz, biber ile tatlandırın. Hazırladığınız sebze sotesini piliç göğüslerinin içerisine doldurun ve rulo şeklinde iki ucunu birleştirin. Birleştirilen uçların pişme esnasında açılmaması için çöp kürdan takın. Tavaya geri kalan zeytinyağını koyun ve piliç göğüslerini pişirin. Pişen piliç göğüslerinden kürdanları çıkartın. Hazırladığımız yedi sebzeli piliç dolmasını arzuya göre pilav eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
Yedi Sebzeli Piliç Dolması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170793 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2023 
528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Kabak 1 Adet
 
Zeytinyağı 0.5 Çay Bardağı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Kekik 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Maydanoz 0.5 Demet
 
Tavuk Göğüs 2 Adet
 
Kültür Mantarı 8 Adet
 
Biber Çarliston 1 Adet
 
Havuç 1 Adet
 
Soğan 1 Adet
 
 
Öncelikle tüm sebzeleri jülyen şekilde önce uzun dilimlere ayırıp daha sonra ince şeritler halinde doğrayın. Soğanı ise yarım ay şeklinde, mümkün olduğunca ince doğrayın.
 
Bir tencerede yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırın ve soğanları kavurun. Üzerine diğer sebzelerle birlikte tuz ve karabiber de ekleyerek yarı pişmiş kıvama getirin. Daha sonra fırında da pişeceği için sebzelerin ezilmemesi adına biraz sert kalmasına dikkat edin.
 
COOK Buzdolabı Poşeti’nden çıkardığınız bir tutam maydanozu ince ince doğrayın ve sebzelerin üzerine ekleyin.
 
İçine sebzeleri koyabilecek şekilde enine kestiğiniz tavuk göğüslerinin üzerine biraz karabiber ve tuz serpin ve hazırladığınız sebze harcından tavuğun üzerine bir miktar ekleyip sarın. Sardığınız göğüslerin açılmaması için kürdan ile sabitleyebilirsiniz. Sardıktan sonra, tavuğun pişerken suyunu bırakmaması ve sebzelerle birlikte lezzetini kaybetmemesi için bir tavada mühürleme işlemini yapın. Bunun için tavaya yarım çay bardağı kadar zeytinyağını ekleyip tavayı kızdırın ve tavukların yüzeyleri hafif beyazlayacak şekilde çok az pişirin.
 
Hafifçe pişirdiğiniz tavuk sarmalarının üzerindeki kürdanları alıp COOK Alüminyum Folyo'ya sıkıca sarın, kenarlarını kıvırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırını 180 dereceye getirin ve 25 dakika pişirin.
 
Fırından çıkardığınız tavukları, sardığınız folyodan ayırın. Ortadan ikiye keserek ve baharat ekleyerek servise sunabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |