|
Yaz Türlüsü |
|
meftune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc77707
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012
1,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
4 Adet kabak
TUZ
KARABİBER
300 gr kuşbaşı et
3 Adet patates
150 gr bamya
3 Adet soğan
300 gr taze fasulye
4 Adet Domates
3 Adet patlıcan
Üç baş soğanı doğrayarak üç kaşık margarinde kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. Alaca soyacağınız patlıcanları, kabakları, fasulyeyi koyun. Bunların üzerine kabuklarını çıkaracağınız domatesleri doğrayın. Tuz ve biber serptikten sonra dört bardak su koyun ve bamyaları ilâve edin. Etler iyice pişinceye kadar harlı ateşte bırakın. Sonra altını söndürüp yarım saat kadar dinlendirin ve servis yapın.
|
Yaz Türlüsü |
|
nüvide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76632
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2012
1,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı domates salçası
1 Adet soğan
2 Adet patlıcan
2 Adet yeşil biber
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Bardak sıcak su
2 Adet kabak
250 gr taze fasulye
2 Diş sarımsak
2 Adet Patates
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Öncelikle patlıcanı, patatesi, kabağı, soğanı, patatesi, biberi ve fasulyeleri yemeklik soğruyoruz sonra bir tencereye 1 kaşık sana klasik margarini ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını atıyoruz ve eritiyoruz sonra soğanları ilave edip kavuruyoruz sonra sarımsak ve yeşil biberi ilave ediyoruz ve kavuruyoruz sonra patlıcan, kabak, patates ve fasulyeleri atıp karıştırıyoruz üzerine 2 bardak sıcak su ilave ediyoruz tuzu, karabiberi, kimyonu ilave ediyoruz ve tencerenin kapağını kapaltıp pişmeye bırakıyoruz.
|
Yaz Türlüsü |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61579
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2011
2,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 ml tavuk suyu
4 yemek kaşığı sana
250 gr kuzu eti
150 gr bamya
2 diş sarımsak
150 gr taze fasulye
1 adet patlıcan
200 gr soğan
250 gr tavuk
250 gr konkâse domates
2 adet dolmalık biber
1 adet kabak
Önce fırınınızı 175 °C'ye getirip, ısıtın. Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberini serpin. Sarmısağı katın. Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan, kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun. Konkase domatesi ilave edip, tavuk ya da etsuyunu katın. Sana'yı parçalar halinde güvecin üzerine yerleştirin. Güvecin kapağını kapatın ya da bir alüminyum folyo ile örtün. Güvecin kapağını örtüp, önceden ısıtılmış fırında et ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 1.5 saat pişirin. Güveci fırından alıp, önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021
|
|