|
|
YAZ SEBZE ÇORBASI |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8231
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2006
2,907 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fasulye
Kabak
Havuş
Patates
Domates (1 adet)
Maydanoz
Un (1 çorba kaşığı)
Tereyağı
Yeteri kadar tuz
Sebzelerin tümü 350 gram olacaktır. Sebzeler küçük kesilir, yıkanıp süzülür. Pişecek kap içinde bol su ile on beş dakika haşlanıp süzülür, dört bardak su, 10 gram tereyağı ilâve edilerek pişirilir. Bir kap içine 20 gram yağla bir çorba kaşığı un karıştırılır. Çorbanın suyuna un katılarak, beş dakika kaynadıktan sonra sebzenin üzerine süzülür. Üzerine kıyılmış maydanoz, kabuğu, çekirdeği ıçıkmış, kesilmiş domates konur.
|
YAZ SEBZE ÇORBASI (diyet) |
|
dilşah
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2009
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc40967
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2009
2,544 defa indirildi / yazdırıldı
|
150-200 gr çeşitli sebze (fasulye, kabak, dolmalık, biber, iç bezelye v.b.)
1/2 domates
1/2 kaşık tereyağı
1/2 patates
1/2 demet maydanoz (veya dereotu)
1/2 kaşık un
1/2 havuç (küçük)
Yarım kaşık tereyağı küçük bir tencereye konarak hafif ateşte eritilir. İyice kaynadıktan sonra küçük küçük parçalar halinde doğranan domates yağın içine atılır, karıştırılır. Domates eriyinceye, salça kıvamına gelinceye kadar ısıtma sürdürülür. Bu arada un da konur, karıştırılarak domates ve yağda eritilir.
Sonra, çorbaya konulacak olan sebzeler bol suda iyice yıkanır, temizlenir. Tencereye konan su kaynadıktan sonra bu sebzeler küçük küçük kesilir, doğranır, tencereye konur. Tuzu da atıldıktan sonra karıştırılır. Bir süre kaynamaya bırakılır. Sebzelerin haşlanması sağlanıncaya kadar kaynama devam ettirilir. Bu arada patates de yıkanıp soyulduktan sonra küçük parçalar halinde tencereye konur. Havuç da, aynı şekilde doğranarak ko nur.
Sebzeler iyice yumuşayıncaya, yemeklik durumdan daha yumuşak bir hâl alıncaya kadar, ortalama yarım saat, hattâ biraz daha fazla kaynatılır.
Pişme hafif ateşte olur. Daha sonra çorbaya yarım demet maydanoz veya tereotu küçük küçük kıyılarak ilâve edilir. Bir taşım daha kaynatıldıktan sonra tencere ateşten indirilir, servis yapılır.
|
|
YAZ SEBZE ÇORBASI Tarifleri Diyet Yemek Tarifleri
|
|