| 
 
 
 | 
Yaz Pastası | 
  | 
tamyeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.07.2011 
Mesajlar: 38
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66309 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011 
2,034 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
Limonlu pasta kremi
 
Yarım kg. kedidili bisküvisi
 
Yarım kg. yaz meyvesi
 
 
Dikdörtgen veya kare şeklindeki bir kalıba 2-3 çorba kaşığı limonlu kremi yayınız.
 
Sütü bir kaba koyup, bisküvileri bu süte batırıp, kremin üzerine krem gözükmeyecek şekilde muntazam bir sıra diziniz.
 
Bisküvilerin üzerine krem koyup, yayınız.
 
Tekrar ıslatılmış bisküvileri birinci sıranın üzerine dizip, tekrar krem sürünüz. Bu işlemi krem ve bisküvi bitinceye kadar sıra sıra yapınız. (Sıralar bozulmasın.)
 
Bisküvi bitince, kalan kremle üstü ve yanları kapatınız.
 
Üstlerine yaz meyvelerini diziniz.
 
Kalıbı buzdolabına koyup, 2-3 saat bekletiniz.
 
Donan pastayı istediğiniz şekilde kesip, servis yapınız.
  
 | 
Yaz Pastası | 
  | 
kontak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2009 
Mesajlar: 48 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90515 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2013 
1,743 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tabanı için:
 
1 litre süt
 
10 yemek kaşığı şeker
 
10 yemek kaşığı irmik
 
1 peket kakaolu bisküvi
 
Üstü için:
 
1 paket muzlu jöle
 
1 adet muz
 
1 adet şeftali
 
 
Bisküvi hariç bütün taban malzemeleri sürekli karıştırılarak muhallebi kaynatılır.
 
Bisküvi robottan geçirilerek ufalanır.
 
Sudan geçirilmiş kelepçeli bir kalıba muhallebinin yarısı dökülür.
 
Üstü ufalanmış bisküvilerle kaplanır.
 
Kalan muhallebi ile bisküvilerin üstü örtülür.
 
Muhallebi soğuyunca dilimlenen meyveler dizilir.
 
Bu arada paketteki tarife göre jöle hazırlanır.
 
Meyvelerin üzeri jöle ile kaplanır.
 
Dondurulmak üzere dolaba kaldırılır.
 
Jöle donduğunda kalıbın çemberi çıkartılıp servis edilir.
  
 | 
Yaz Pastası | 
  | 
küçük tavşan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.05.2016 
Mesajlar: 19 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119770 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2016 
1,088 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Alt Taban için:
 
150 gr. Seker
 
1 paket Vanilya
 
1 fiske tuz
 
3 adet yumurta
 
300 gr. un
 
2 cay kasigi kabartma tozu
 
2 yemek kasigi sut
 
150 gr. Margarin
 
Kremasi icin:
 
200 gr. mascarpone
 
2 paket (400 gr) krema
 
2 paket paradies creme limonlu
 
2 paket finesse orangenschalen aroma
 
100 ml limon suyu
 
Üzeri için:
 
150 gr. kayisi receli
 
İstediginiz meyve
 
Sade Jöle
 
 
Alt taban icin tüm malzemeleri sirasi ile kabimiza alip mikserle cirpalim. İyice cirpilmis hamurumuzu yagli kagit serilmis kalibimiza güzelce spatula yardimi ile yerlestirelim. Kekimizi 200 dereceli firinda yaklasik on dakika kadar pisirelim.
 
Kekimizi firindan cikartip sogumaya birakalim. Soguyan kekimizin üzerine recelimizi güzelce sürelim ve kremamizi hazirlayalim.
 
400 gr kremayi mikserle sertlesene kadar cirpalim ve icine diger malzemeleri katip mikserle cirpmaya devam edelim. Kremamizi kekimizin üzerine güzelce döküp yerlestirelim. Pastamizin üzerine istedigimiz meyveyi yerlestirip süsleyelim. Sonra üzerine torten gusu arkadasindaki yapilisina göre hazirlayip biraz ilitip kasik yardimi ile güzelce her tarafina döküp düzleyelim. Pastamizi en az üc saat buzdolabinda dinlendirip sonra dilimleyip servis yapalim.
  
 | 
Yaz Meyveli Pasta | 
  | 
sülün 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2016 
Mesajlar: 32 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136597 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2018 
1,543 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kaşık margarin
 
1 adet hazır pasta tabanı
 
1 paket Çilekli puding
 
2 bardak süt
 
1 çay bardağı meyve suyu
 
200 gr çikolata rendesi
 
Çilek
 
Üzüm
 
Kayısı
 
Karadut
 
 
Hazır pasta tabanı meyve suyuyla ıslatılır.
 
Çilekli puding, margarin ve süt eklenerek pişirilir araya sürülür.
 
Araya çikolata rendesi serpilir.
 
Üzeri de zevke göre meyvelerle süslenip araya yine çikolata rendesi serpilip servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Yaz Pastası | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164359 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022 
335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket pötibör büsküvi
 
2 paket krem şanti
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı iri kırılmış fındık
 
Yarım su bardağı parça çikolata ( damla da olabilir)
 
Üstü için:
 
1 paket kare çikolata ya da çikolata sosu
 
 
Derince bir kabın içinde 2 poşet krem şanti ile 1 bardak soğuk süt çırpılır. İçine 1 paket iri kırılmış bisküvi ilave edilir.
 
Daha sonra fındık ve parça çikolata da eklenip karıştırılır.
 
Altına streç film koyup bir kek kalıbına ya da borcama boşaltılır.
 
Donması için 4-5 saat kadar buzluğa konur.
 
Çıkınca ters çevrilip servis tabağına alınır.
 
Sunacağımız zaman vaktimiz varsa kare çikolata benmari usulu eritilir, üzerine dökülür, ama uğraşamam derseniz kestiğiniz dilimlerin üzerine çizgi çizgi çikolata sosu gezdirirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |