|
Yaz Meyveleri Salatası |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc3375
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
2,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak haşlanmış pirinç
200 gr çilek
2 adet kivi
200 gr çekirdeksiz üzüm
Yarım bardak ananas
2 çorba kaşığı ananas suyu
1 muz
2 çorba kaşığı yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı bal
Marul yaprakları
Meyvaları dilimleyerek geniş bir kase içine koyun. Küçük bir kase içinde ananas suyu, yoğurt ve balı karıştırın. Pirinci ve ballı karışımı meyva kasesine ilave ederek hafifçe karıştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapın.
|
Yaz Meyveleri Salatası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145384
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2019
645 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küp küp kesilmiş kivi
Yarım küp küp kesilmiş ananas
2 adet küp küp kesilmiş şeftali nektarin
2 dilim kavun
10 adet böğürtlen
5 adet kayısı, kesilmiş
Soyulmuş taze badem
10 adet kırmızı üzüm
10 adet frenk üzümü
3-4 adet kiraz
1 adet yeşil limon suyu
2 yemek kaşığı esmer şeker
200 gram parçalanmış çikolata
150 gram krema
Doğranmış meyveleri geniş bir kaba alın.
Limon suyu ve şekeri iyice karıştırın.
Dilimlenmiş meyvelerin üstlerine dökün, ezmeden karıştırın.
Kremayı kaynatın, içine çikolata parçalarını atın, eriyinceye kadar sürekli karıştırarak sosu hazırlayın.
Meyve karışımını, küçük ve birer kişilik kaplarda veya kavun içinde, hazırladığınız çikolata sosuyla servis yapın.
Not: Kavunları top şeklinde çıkarmak isterseniz, mutfak eşyası satan yerlerde bulabileceğiniz yuvarlak parizyen kaşıktan yararlanabilirsiniz.
|
Yaz Meyveleri Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158302
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2021
268 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
Yarım su bardağı taze portakal suyu
Çeyrek su bardağı taze limon suyu
Yarım fincan esmer şeker
Yarım çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 çay kaşığı vanilya özü
2 su bardağı küp doğranmış taze ananas
2 su bardağı doğranmış çilek
3 soyulmuş ve doğranmış kivi
3 dilimlenmiş muz
2 dilimlenmiş portakal
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
2 su bardağı yaban mersini
Portakal suyu, limon suyu, esmer şeker, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesini orta-yüksek ateşte bir tencerede kaynatın.
Isıyı orta seviyeye düşürün ve hafifçe kıvam kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Ateşten alın ve vanilya özünü ekleyip karıştırın. Soğuması için kenara alın.
Meyveleri büyük, şeffaf bir cam kaseye şu sırayla yerleştirin: Ananas, çilek, kivi, muz, portakal, üzüm ve yaban mersini.
Soğuyan sosu meyvelerin üzerine dökün. Servis yapmadan önce 3 - 4 saat üzerini kapatın ve soğutun.
|
|