|
|
Yaz Güveci |
|
SelinH
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2010
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53033
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2010
2,454 defa indirildi / yazdırıldı
|
Semiz koyunun kemiksiz 1,5 kiloluk bir parçasını yumurta büyüklüğünde doğrayınız, haşlayınız, köpüğünü alıp süzünüz. 300 er gram fasulye, patlıcan, asma kabağı, bamyayı temizleyerek ayıklayınız. Patlıcanla fasulyeyi tereyağında biraz öldürünüz. Bir soğanı ince yuvarlak yuvarlak doğrayınız, bunların hepsini muntazam bir şekilde güvece koyunuz, tuz ve baharat ekiniz. Sonra çok olgun bir domatesi yuvarlak doğrayınız, üstüne sıralayınız. Yeterince etsuyu ilâve ediniz, kapağı kapalı olarak orta ateşte pişiriniz.
|
Yaz Güveci |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147413
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2019
642 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
500 kuşbaşı kuzu eti
1 kırmızı soğan
7-8 arpacık soğan
1 kabak
1 patlıcan
10-12 taze fasulye
2 domates
2 defne yaprağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kuşbaşı kuzu etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Kırmızı soğanı halka doğrayıp fırın güvecinizin tabanına dizin. Arpacık soğanlar, küp doğradığınız kabak, patlıcan, domates, ortadan ikiye kestiğiniz fasulyeler ve kuşbaşı kuzu etlerini geniş bir kasede karıştırıp güvece alın. Defne yapraklarını ilave edin ve güvecin üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında iki saat pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|
Yaz Güveci Tarifleri Biftek Tarifleri
|
|