| 
 
 
 | 
Yaz Ekmeği | 
  | 
bin nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99013 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2014 
1,542 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı yoğurt
 
1,5 tatlı kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı tuz
 
3 çorba kaşığı limon suyu
 
3 su bardağı kadar un
 
 
Yoğurma kabının içine önce yoğurt, karbonat ve limon suyunu koyun. Üzerine un ve tuzu ekleyip hamuru yumuşak bir kıvamda yoğurun. Unlanmış zeminde çok da ince olmayacak şekilde açıp bardak ağzı ile kesin. Ya da istediğiniz bir şekilde kesip kızgın yağda kızartın.
  
 | 
Yazlık Ekmek | 
  | 
hünerli kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2012 
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100354 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2014 
1,749 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram yoğurt
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
 
Yoğurma kabının içine tüm malzemeyi koyup güzelce yoğurun. 10 dakika kadar dinlendirip unlamış zeminde hamuru açın. Bardak ağzı ile kesip kızgın yağın içinde kızartın. Puf puf olarak kabarıp harika bir ekmek olacaktır. İster reçelle, peynirle kahvaltılarda ekmek yerine bir deneyin.
 
 
 
  
 | 
Yaz Ekmeği | 
  | 
defne azer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141665 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2019 
637 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
4,5 su bardağı un
 
1 paket yaş maya
 
750 mililitre su
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı kurutulmuş domates
 
1 çay bardağı siyah zeytin
 
Bir tutam taze biberiye
 
Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kekik
 
Yarım çay kaşığı toz şeker
 
 
Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kek veya ekmek kalıbını zeytinyağı ile hafifçe yağlayarak hazırlayın.
 
Yaş mayayı ılık suda eritin. Unu eleyerek karıştırma kabına alın. Üzerine yaş mayalı karışımı, tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Üzerine kekik ve biberiye de ilave edip 8-10 dakika yoğurun. Hamura ceviz, kurutulmuş domates ve zeytin tanelerini ekleyip, hamur kazıyıcı yardımıyla yoğurarak malzemeleri homojen karıştırın. Hazırladığınız hamuru mayalanması için oda sıcaklığında 40-45 dakika bekletin.
 
Mayalanan hamuru tekrar çok kısa yoğurup, silindir haline getirip kalıba aktarın. Üzerini kapatıp bir 30 dakika daha mayalanması için oda sıcaklığında bekletin. Mayalanan hamurun üzerine fırça yardımı ile su sürüp kekik serpiştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuk servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |