| 
 
 
 | 
Yaz Dolması | 
  | 
fesleğen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2014 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98585 
Gönderme Tarihi: 29.May.2014 
1,651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
1 soğan
 
1 çay bardağı pirinç
 
250 gram kıyma
 
Yarım demet nane
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım demet dereotu
 
3 diş sarımsak
 
Üzeri için:
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
 
Kabakların dışını şekillice kazıyıp içlerini de oyun. İçini hazırlamak için bir kabın içine kıyma, yıkanmış pirinçleri ve rendelenmiş soğanı ekleyip zeytinyağını karıştırın. Kıyılmış dereotu ve naneyi rendelenmiş sarımsağı da içine ekleyip iç harcını hazırlayın. Bu harcı da kabakların içlerine doldurun. İsteyen kıyma yerine mantar ya da yeşil mercimek de koyabilir iç harcına. Ocak üzerinde çok kısık ateşte az suda pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapılabilir.
  
 | 
Yaz Dolması | 
  | 
naturell 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 26.08.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101135 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2014 
1,916 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
3 patlıcan
 
6 domates
 
6 dolma biberi
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yarım su bardağı tavuk suyu
 
Yarım su bardağı dereotu
 
Karabiber
 
6 çorba kaşığı pirinç
 
3 soğan
 
Yarım su bardağı su
 
Yarım su bardağı maydanoz
 
 
Patlıcanları alaca soyun. İkiye kesin. Patlıcan, domates ve biberlerin içlerini ayırın. Kıyma, soğan, zeytinyağı, maydanoz, dereotu, karabiber ve pirinci karıştırın. Domates içlerini ince kıyın. Su ilave edin. Dolma harcına katın. Patlıcan, domates ve biberleri doldurun. Piliç suyunu katıp pişirin.
  
 | 
Yaz Dolması | 
  | 
sadıka müezzinoğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2019 
Mesajlar: 33 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143094 
Gönderme Tarihi: 29.May.2019 
742 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram yağlı kıyma
 
8 adet kabak
 
12 adet Adana patlıcanı
 
4 adet kuru soğan
 
6 adet domates
 
1 su bardağı pirinç
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
6 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Pirinci ılık suda bekletin. Dolmanın içini oyup tuzlu suda bekletin.
 
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp, sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın. Tuz ve domatesi ekleyip, 5 dakika pişirin. Kıyma, pirinç, pişirdiğiniz soğanlı domatesin yarısı, karabiber ve tuzu karıştırın.
 
Hazırladığınız harcı dolmanın içine doldurun. Ağız kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. 2 bardak sıcak su ve kalan soğanlı domatesi ekleyin. Kısık ateşte 45 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |