|
Yaz Çorbası |
|
sesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2018
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135230
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2018
665 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı mercimek
1 Su bardağı erişte
5 Su bardağı su
1 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı yağ
1 Kase süzme yoğurt
Nane
Tuz
Kırmızı biber
Mercimeği tencereye koyuyoruz. Daha sonra bir miktar su ekleyip 5 dk. kaynatıyoruz. Böylece mercimeğin siyah suyunu çıkarmış oluyoruz. Bu siyah suyu süzdükten sonra 5 su bardağı suyumuzu mercimeğe ilave ediyoruz. Yarım tatlı kaşığı tuzla birlikte mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Daha sonra eriştemizi ilave edip 10 dk. daha kaynatıyoruz. Bu karışımımızı soğumaya bırakıyoruz. Karışımımız soğurken sarımsağımızı ezip yoğurdumuzla karıştırıp biraz su ilave ediyoruz. Servis yapmaya yakın karışımımızla yoğurdu karıştırıyoruz üzerine yağ ile nane ve kırmızı biberi yakıp üzerine döküyoruz.
|
Yaz Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125987
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2017
649 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram kuru fasulye
100 gram buğday
100 gr. yoğurt
Dereotu
Tuz
Buğdayla, fasulyeyi bir gece önceden suya koyun. Ertesi günü suyunu değiştirin ve iyice haşlayın. Daha sonra yoğurdu çırpıp, çorbaya ilave edin. İnce kıyılmış dereotunu da katarak servis yapın.
Bu yemek, bizde pek bilinmiyor, ama bir çok ülkede, yaz aylarında bol bol yeniyor. Hele, servisi de usulüne uygun yaparsanız damak tadının yanma, göz zevki de eklemiş olursunuz.
Not: Bazı ülkelerde bu çorbaya yoğurt son anda ve üstte kalacak şekilde ilave ediliyor. Yoğurdun üstüne bir kaç zeytin tanesi konuyor. Salatalık ve domatesle de süslenen tabakların görünümü gerçekten çok güzel oluyor. Hem besleyici, hem de soğuk olduğu için beğenilen bu çorbaya bazıları buz da katıyorlar, ama biz size bunu tavsiye etmeyiz. Çünkü buz bir süre sonra erimeye başlıyor. Eriyen sular yemeğe karışıp tadım bozuyor.
|
Yaz Çorbası |
|
göz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125864
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2017
823 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fikret Aktoros
1/2 Su bardağı nohut
1/2 Su bardağı fasulye
1/2 Su bardağı buğday
3 Su bardağı yoğurt
1 Çarba kaşığı kuru nane
1 Tatlı kaşığı tuz
Nohut, fasulye ve buğdyı akşamdan 10 su bardağı suyla ıslatınız.
Islatma suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirip tuz katınız.
Yoğurdu eziniz, biraz sulandırıp karıştırarak çorbaya ilave ediniz.
Çorba kasesine boşaltıp üzerine kuru nane gezdiriniz.
Not: Bu çorba soğuk olarak içildiği için buzdolabında bekletilir.
|
Yaz Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99423
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2014
1,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
3 diş sarımsak
30 gram kaşar peyniri
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Tencereye tereyağını ekleyip eritin ve domatesleri ekleyip kapağını kapatın. 10 dakika kadar pişirin. Üzerine un serpin ve karıştırın. Ezilmiş sarımsakları ve suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın. 10 dakika kadar kaynatın. Servis yapılacağı zaman rendelenmiş fesleğen de eklenebilir ve rendelenmiş taze kaşar peyniri de serpip sıcak olarak servis yapılabilir. İstenirse içine arpa şehriye de eklenebilir.
|
Yaz Çorbası |
|
nevzat yeniay
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc89744
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2013
1,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet mantar
2 adet kırmızıbiber
2 adet yeşilbiber
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 kâse yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
1 diş sarımsak
Tuz
Su
Üzerine için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tenceremizi ocağımızın üzerine alıp küp mantarları, doğranmış kırmızı ve yeşilbiberleri et suyu içinde 20 dakika kadar pişirin. Biberler yumuşayınca haşlanmış yeşil mercimeği, üzerine ekliyoruz. Çorbamız kaynarken terbiyesini hazırlıyoruz. Bir kâseye yoğurdu, unu, ezilmiş sarımsağı ve bir su bardağı soğuk suyu ekleyip güzelce çırptıktan sonra bir su bardağı kaynar su ekleyerek ılık hale getirin. Kaynamakta olan çorbamızın üzerine kaşıkla karıştırarak döküyoruz. Tuzunu ekleyip, suyunu ayarlayıp bir taşım kaynattıktan sonra servis ediyoruz. Servis sırasında kırmızıbiberli kızarmış tereyağı dökerek çorbamıza lezzet üstü lezzet katıyoruz. Yazlık hangi sebzeyi isterseniz içine katabilirsiniz. Bence bu çorbaya bayılacak demektir.
|
Yaz Çorbası |
|
nevbahar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2012
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77092
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2012
1,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı arpa şehriye
2 domates
4 sivri biber
2 çoraba kaşığı tereyağı
4 dal maydanoz
Yapılışı: Tencerede tereyağını erittikten sonra ince doğranmış sivribiberleri ekleyip pişirin. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave ederek karıştırın. Domatesler bir miktar pişince suyunu ekleyin. Su kaynayınca içine tuz ve şehriyeleri boşaltın. Şehriyeler pişinceye kadar 20 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Servis yapacağınız zaman kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz
|
Yaz Çorbası |
|
A+
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Karatay-Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc66643
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2011
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
2-3 dal fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı krema
Tencereye salçayı, tereyağını ve unu koyup, 3 dakika kavurun. Unun rengi değişince üzerine süt ve suyu ilave edip, çırpma teli ile çırparak 5 dakika kaynatın. Ardından ince kıyılmış fesleğen ve tuzu katıp, 1 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Üzerine çiğ krema ilave ederek servis yapın.
|
Yaz Çorbası |
|
karadoğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc24714
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2008
2,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
Taze fasulye
Bakla
Domates
Patates
Sivri biber
Bezelye
Patates (Hepsinden azar azar)
Yarım bardak ayçiçek Yağı
6 bardak et suyu
Maydanoz
Taze soğan
1 limon suyu
Sebzelerin hepsini beraber mikserde ezin veya kıyma makinesinden geçirin (veya küçük küçük doğrayabilirsiniz). Tencereye koyun. Altını yakıp ezilmiş sebzelerin üzerine et suyunu ilave edip yağı da koyduktan sonra kaynatın. Tuzunu ayarlayıp taze soğanı ve maydanozu doğrayıp ilave ettikten sonra altını söndürün. Limon suyunu ve istenirse baharatı da ilave ettiğinizde çorbanız hazırdır.
|
Yaz Çorbası |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc5397
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler :
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
2 su bardağı yoğurt
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Birkaç dal taze nane
Yarım limonun suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın. Ayrı tencerelerde haşlayın.
Daha sonra, buğday ve nohutları aynı tencereye boşaltıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Suyu bir taşım kaynatıp sonra soğumaya bırakın.
İçine iki su bardağı yoğurt ilave edin. Taze nane, maydanoz ve dereotu kıyıp, çorbaya ekleyin. Kaselere boşaltın. Limon suyunu ekleyin. Kasenin ortasına buz küpleri koyarak servis yapın.
|
|