| 
 
 
 | 
Yaz Böreği | 
  | 
CUMA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65546 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011 
1,835 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
1 demet taze soğan
 
250 gr. ıspanak yaprağı
 
1'er demet maydanoz, dereotu nane
 
2 adet yumurta
 
1.5 su bardağı süt
 
6 çorba kaşığı sıvıyağ
 
300 gr. lor peyniri
 
Tuz, pul biber, karabiber
 
 
Yufkayı düz bir zemine serin ve yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. İç harç için taze soğan, ıspanak, maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın. İçine yumurta, süt, sıvıyağ, lor peynir, tuz, pulbiber ve karabiber koyup karıştırın. Yağlanmış tepsiye üç adet yuvarlak kesilmiş yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan yayın. Aynı işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 12.07.2014
  
 | 
Yaz Böreği | 
  | 
kara yaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99883 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2014 
1,727 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yufka
 
300 gram lor peyniri
 
Yarım demet taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
4 adet haşlanmış patates
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
İç harcı için haşlanmış yumurtayı, kıyılmış yeşillikleri ve peyniri bir kabın içinde karıştırın. Yufkaları da sıvı yağla ıslayıp 3 yufkayı tepsiye dizin. İç harcı üzerine dökün ve tekrar üç yufkayı aralarına yağ sürüp yerleştirin. Üzerine çörek otu serpip dilimleyin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Yaz Böreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184646 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2025 
113 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
2’şer adet patlıcan ve sivri biber
 
4 dal taze soğan
 
1’er adet havuç, patates ve kabak
 
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 adet domates
 
1 su bardağı süt
 
3 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın.
 
Ortadan ikiye bölerek, iki parçayı üst üste koyun ve kenara alın.
 
Yufkaların tümüne aynı işlemi uygulayın.
 
Sıvıyağı tencereye koyun.
 
Patlıcanları soyup ince ince doğrayın.
 
Yeşil biber ve soğanları da kıydıktan sonra tencereye ekleyerek iyice soteleyin.
 
Rendelediğiniz havuç, patates, kabak ve kaşarı ilave edin.
 
Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek soteleme işlemine devam edin.
 
Sütü iki adet yumurta ile çırparak yufka parçalarına sürün.
 
Yanlardan ikiye katlayın.
 
Hazırladığınız harcı yufkalara bölüştürerek katlayın.
 
Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine bir adet yumurta sarısını sürün.
 
Önceden ısıtılmış 175-200 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
 
Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |