| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yavan Sarma | 
 
  | 
AND 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75195 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012 
1,877 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
80 adet salamura asma yaprağı
 
1 adet kuru soğan
 
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
 
10-15 dal maydanoz
 
10-15 dal dereotu
 
10-15 dal taze nane
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı ayçiçekyağı
 
3 su bardağı su
 
 
Soğan ve yeşillikler ince doğranır. Üzerine yıkanmış bulgur, tuz, karabiber, tuz ve 1 su bardağı ılık su ilave edilir, karıştırılır. Yaprakların damarlı kısımları üste gelecek şekilde bir tabağa konur. Geniş tarafına iç konur. Sağdan ve soldan katladıktan sonra rulo yapılır. Tencereye dizilir. Üzerine 2 su bardağı su konur, kapak kapatılır. 35-40 dakika pişirilir.
  
 | 
 
Yavan Dolma | 
 
  | 
Abbas Y. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2015 
Mesajlar: 77 Şehir: Tahran | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119863 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2016 
1,182 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr. Yaprak
 
1 adet Kuru soğan
 
1 su bardağı ince bulgur
 
100 gr. kıyma
 
3 çorba kaşığı salça
 
Tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
1 tutam reyhan
 
3 yemek kaşığı margarin
 
0,5 çay bardağı sıvıyağ
 
Yeterince su
 
 
Soğanı yemeklik doğruyoruz. Reyhanımızı küçük küçük doğruyoruz. Bulguru yıkayıp, kıymayı, 1,5 çorba kaşığı salçayı, tuz, karabiber, kuru nane, margarin ve 1 su bardağı su ekleyip yoğuruyoruz. Taze yaprakları kaynar suda bekletiyoruz. Yapraklar sararınca sıkıp hazırladığımız iç malzemesiyle sarmaya başlıyoruz. Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine sarma taşını koyuyoruz. Daha sonra yarım çay bardağı sıvıyağ, 1,5 çorba kaşığı salça, tuz ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su yapıp dolmalarımızın üzerine döküyoruz. 5-10 dakika orta ateşte piştikten sonra sarma taşını üzerinden alıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yavan Sarma Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |