Yarma
Soğan
Tereyağı
Un
Tarhun
Et suyu
Salça
Pul biber
Tuz
Yağ bir tencerede eritilir, içine doğranmış soğan, salça eklenir ve kavrulur. Yarma da eklendikten sonra azar azar su konulur ve kaynamaya bırakılır. Un bir miktar suyla açılır kaynayan çorbaya ilave edilir. Pişen çorbaya et suyu ilave edilir. Tuzu, biberi de eklendikten sonra üzerine isteğe bağlı darhun katılır ve servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc40074
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2009
5,326 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım su bardağı yarma (gendime)
1 baş soğan
1 kaşık tereyağı
4 kaşık un
1 tutam darğun
1 su bardağı et suyu
Pul
Karabiber
Tuz
Yağı derin bir tencerede kızdırın doğranmış soğanları kavurun yarmayı koyarak azar azar su koyun pişirin, diğer taraftan 4 kaşık unu bir su bardağı suyla elde veya mikserde çırpın, pişmiş olan yarmanın üzerine dökerek karıştırın, et suyunu ilave edin kısık ateşte pişirin, tuz ve pul biber koyarak karıştırın. Dargın serperek servis yapın.