|
Yatırtma (Isparta) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104827
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2015
3,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-8 Adet Orta Boy Patlıcan
500 gr Kıyma
3 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
2 Adet Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
Yarım Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Karabiber
Tuz
1 Su Bardağı Sıcak Su
Patlıcanlar alacalı soyularak kızartılır ve fazla yağı aldırılır. Tepsiye ya da yayvan bir tencereye dizilen patlıcanların uzunlamasına karnı yarılır. Soğan, sarımsak, kıyma, sivri biber ve domatesler kavrulur. İnce doğranmış maydanoz ilave edilir. Karabiber ve tuz da eklenerek hazırlanan iç malzeme bir kaşık yardımıyla patlıcanların içlerine doldurulur. Salça ve sıcak su karıştırılarak patlıcanların olduğu tepsiye dökülür, kısık ateşte ocakta ya da fırında pişirilir.
Not: Patlıcanlar tepsiye yatırıldığı için bu ad verilir.
|
Yatırtma (Isparta) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36011
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2009
3,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcan aralı olarak soyulur, kızartılır ve karnı yarılır.
İçine bol soğan, kıyma, domates, yeşil biber, karabiber karışımı kavrularak doldurulur.
Tepsiye uzun uzun yatırılarak pişirilir.
Not: Patlıcanlar tepsiye yatırıldığı için bu ad verilmiştir.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 24.04.2021
|
|