| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yaşlanmayı Geciktiren besinler | 
 
  | 
lekelimelek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7121 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2006 
2,214 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kahvaltılık tahıl; yulaf, kara bığday gevreği, buğday yada pirinç gevreği.
 
Süt Ürünleri; Soya sütü, gravyer, permesen peyniri, yoğurt.
 
Ekmek Çeşitleri; Karar ekmek, tahıllı ekmek, arpa, yulaf ve çavdar ekmeği.
 
Sebze baklagiller; Brokoli, lahana , havuç, ıspanak, bal kabağı, domates, tere, bezelye, nohut, mercimek, semizotu, mısır, avkado, pırasa, soya.
 
Tahıllar; Bulgur, esmer pirinç, Basmati pirinci.
 
Balıklar; Somon, alabalık, uskumru, kalkan.
 
Meyveler; Kayısı, muz, kiraz, elma , çilek, pembe greyfurt, mango, kavun, karpuz, üzüm, dut.
 
Kuru meyveler; Ceviz, badem, fındık.
  
 | 
 
Yaşlanmayı geciktirmek için: Tatlı Patates | 
 
  | 
Miranda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18315 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2007 
3,582 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Beta karaten, havuca, bal kabağına, kayısıya, tatlı patatese ve diğer sarı ve turuncu sebze, meyvelere rengini veren bir pigmenttir. Bu antioksidan ise, A vitaminine dönüşerek kalp hastalıklarına, çarpıntılara, kansere karşı korur. Bunun yanında kırışıklıkları da önler. Dolayısıyla geç yaşlanmayı da sağlar. Erişkinlerin günde 0.7 mg. A vitaminine ihtiyacı olduğunu düşünürsek, günde 100 gram tatlı patates bu ihtiyacı rahatlıkla karşılayabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yaşlanmayı Geciktiren besinler Tarifleri Şifalı Bitkiler
 | 
 
 
 
 |