|
Yaş Pasta |
|
sakız ağacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2012
Mesajlar: 60 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc82038
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2012
1,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
1,5 su bardağı şeker
3 Adet yumurta
1 Yemek Kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabarta tozu
1 su bardağı yoğurt
2 Yemek Kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker
1 Litre süt
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER, 3 YUMURTA KIRILIR. KÖPÜRENE KADAR KARIŞTIRILIR. İÇİNE ERİTTİĞİMİZ SANA KLASİK, YOĞURT, KABARTA TOZU, VANİLYA KONULUR. İYİCE KARIŞTIRILIR. SON OLARAK UN DA EKLENİR. KEK HAMURU YAPILIR. YAĞLADIĞIMIZ TEPSİYE HAMUR DÖKÜLÜR. 175 DERECEDE 25 DAKİKA PİŞİRİLİR. KEKİN PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ ANLAMAK İÇİN ORTASINA ÇATAL BATIRABİLİRİZ. ÇATAL TEMİZ ÇIKIYORSA PİŞMİŞ DEMEKTİR. 1 LİTRE SÜT, 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA VE KAKAO İLE MUHALLEBİ OCAKTA PİŞİRİLİR. MHALLEBİ GÖZ GÖZ OLANA KADAR PİŞİRİLİR. ALTINI KAPATINCA ŞEKER KONULUR VE ERİYENE KADAR KARIŞTIRILIR. PİŞEN KEKİ TERS ÇEVİRİP İP YARDIMIYLA ORTADAN İKİYE BÖLERİZ. BİR PARÇAYI TEPSİNİN İÇİNE KOYUP, ARASINA MUHALLEBİNİN YARISINI DÖKERİZ. ÜSTÜNE KEKİN DİĞER YARISINI KOYUP EN ÜSTE KALAN MUHALLEBİYİ DÖKERİZ. ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİP DOLABA KOYARIZ.
|
Yaş Pasta |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc84030
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012
1,780 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
4 Fincan toz şeker
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek Kaşığı sıvı yağ
2 Yemek Kaşığı ceviz
3 Yemek Kaşığı kaynar su
1 Yemek Kaşığı Pasta Şekeri
4 Adet yumurta
1 Paket pasta kreması
3 Bardak süt
3 Fincan un
1 Paket kakaolu puding
1 Paket vanilya
1 Paket sütlü çikolata
Kabımızın içerisine 4 tane yumurta akını ayırıp koyuyoruz. 2 fincan toz şeker ile yumurtayı çırpıyoruz. Ayrı bir kap alıp yumurta sarılarını kabın içerisine koyuyoruz. 2 fincan toz şekerle çırpıyoruz. Yumurta sarılarının içerisine 3 yemek kaşığı kaynar su koyup hepsini bir çırpıyoruz. Yumurta beyazı harcımızı yumurta sarısı harcımızın içerisine döküp ikisini bir çırpıyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir paket kabartma tozu 1 paket vanilya ilave edip harcımızı çırpıyoruz. İçerisine 3 fincan un koyup hepsini bir çırpıyoruz. Kek kalıbımızı 1 yemek kaşığı margarinle yağlıyoruz. Harcımızı içerisine döküp fırında pişiriyoruz. Tenceremizin içerisine 2 bardak sütümüzü koyup bir paket pudingimizle bunu pişiriyoruz. Ayrı bir kabımızın içerisine 1 bardak süt koyuyoruz. Bunu 1 paket pasta kremasıyla çıpıyoruz. Pişmiş olan kekimizi yatay bir şekilde ortadan kesiyoruz. Hazırlamış olduğumuz pasta kremasını içine koyuyoruz. En üstünede hazırlamış olduğumuz pudingi döküyoruz. Üzerine ceviz renkli pasta şekeri ve çikolata rendeleyip pastamızı hazırlamış oluyoruz.
|
Yaş Pasta |
|
zührem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2012
Mesajlar: 48 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc84088
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2012
1,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
1 Kg. şeker hamuru
200 gr krema
2 Su Bardağı süt
1 Su Bardağı un
1 Paket krem şanti
1 Kutu GIDA BOYALARI
1 Su Bardağı şeker
7 Adet yumurta
1 Çay Bardağı damla çikolata
1 Paket kabartma tozu
1 Paket pasta süsü
200 gr bitter çikolata
6 Yemek Kaşığı kakao
Bir su bardağı toz şeker ile 7 adet yumurtayı rengi dönene kadar çırpın. Sonra sırasıyla içine 6 yemek kaşığı kakao,1 su bardağı un,1 çorba kaşığı kabartma tozu,125 gr eritilmiş Sana Hamurişi yağı, 200gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve 200 gr sıvı kremayı da koyduktan sonra karıştırın. Bu karışımı daire bir kalıpta 180 derecede 40 dakika pişirin ve bir gece dinlendirmeye bırakın. Dinlenen keki üçe bölün ve aralarını 1 su bardağı sütle ıslatın. Üzerine isteğe göre damla çikolata serpin, kekin üst parçasını da yerleştirdikten sonra 1 su bardağı süt ve bir paket krem şanti harcı ile pastanızı sıvayın.
SÜSLEME OLARAK:Pasta süsünden yol yapın,üzerine şeker hamurundan araba ve yine şeker hamurundan tekerlek yapın ve pastanızı süsleyin
|
Yaş Pasta |
|
dali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2013
Mesajlar: 39 Şehir: Kırşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc86750
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2013
2,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çorba Kaşığı yağ
3 Yemek Kaşığı un
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
4 Adet yumurta
2 Yemek Kaşığı hindistancevizi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (kremşanti için)
1 Çay Bardağı şeker
1 Paket kremşanti
2 Tatlı Kaşığı kakao
Hamuru için: 4 yumurta 1 su bardağı şekerle çırp 1 su badağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı yağ 1 kabartma tozu ekleyip çırp kücük borcam kalıba döküp 170 derecede pişirelim . pişen kek i enlemesine ortadan ikite kesip bir parcasını derin bir tas içine koyalım. krema için : 4 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşğı hindistan cevizi 1 cay bardağı şeker1 yemek kaşığı sana klasik pişir ve kek koyduğun tasın içene dök sonra kek in diğer parçasını üzerine yerleştir sitreç le buz dolabına koy bir gece beklemeli. ertesi gün dolaptan çıkan kahseyi düz bir servis tabağına ters çevirerek pastayı düşürelim. krem şanti ile heryerini süsleyelim en son yarım paket çukolata sosu dökelim.
|
|