Kısa URL: https://ml.md/lc130318
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2017
1,379 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
½ kg yarpız
3-4 diş sarımsak
1 kg yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarpızlar ayıklanıp iyice yıkanır, suyunun süzülmesi için süzgeçte bırakılır, daha sonra ince ince doğranarak bir kâseye alınır. Sarımsakların kabukları ayıklanarak ezilir ve yarpuzun üzerine ilave edilir. Yoğurt çırpılarak kâseye dökülür, tuz ilave edilerek servis edilir.
Not: Yabanî nane. Urfa ağzında suyarpızı şeklinde söylenir.
Yarpuz ayıklanır, bol suyla yıkanır, bir tencereye konup kapağı kapatılır, kendi suyuyla 3-5' haşlanır. Soğuyunca sarımsaklı yoğurda karıştırılarak soğuk servis yapılır.