|
|
Yaren Güveci (Çankırı) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31555
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
4,331 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 kg kuzu eti güveç kabında kendi suyuyla pişirilir, 3 baş soğan, iki baş sarımsak, 5 adet sivri biber, yarım kg domates ince doğranarak, baharat (karabiber, pulbiber, kimyon), tuz ve bir kaşık salçayla birlikte ete ilave edilir. Doğranarak ayrı bir kapta kızartılan 1 kg patlıcan, güveç kabındaki malzeme ile bir sıra malzeme, bir sıra patlıcan şeklinde yerleştirilir. Üzeri domates ve biberle süslenerek üç bardak su konulmak suretiyle fırına sürülür ve yarım saat pişirilir.
|
Yaren Güveci (Çankırı) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157516
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2021
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. iri doğranmış dana eti
3 adet domates
3 adet patlıcan
12-15 adet arpacık soğanı
7 adet sivri biber
7-8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
3 su bardağı sıcak su
Etlerimizi ısınan güvecimize ekliyoruz ve etlerimiz suyunu sarıp çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra tuz, sıvı yağımızı, arpacık soğanlarımızı ve sarımsağı ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve salçamızı ve biraz sıcak su ekliyoruz. Bu sırada patatesimizi patlıcanımızı domatesimizi soyup iri şekilde doğruyoruz. Etlerin üstüne önce patates sonra patlıcan biber ve domates sırasıyla güvecimize ekliyoruz. Üstüne tereyağımızı baharatlarımızı ve sıcak suyumuzu ekliyoruz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.05.2023
|
|
Yaren Güveci (Çankırı) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri
|
|