| 
 | 
| Yaprak İçi (Çorum) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140215 Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
 4,054 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 1'er çay bardağı nohut, kuru börülce ve yeşil mercimek
 1 su bardağı pilavlık bulgur
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
 1 adet soğan
 2 çorba kaşığı salça
 Yeteri kadar su
 10'ar dal maydanoz, nane ve dereotu, 1 adet Arnavut biberi, tuz, pul biber
 
 Nohut ve kuru börülceyi bir gece öncesinden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün tencereye önce nohudu alıp üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve pişmeye bırakın. Pişmesine yakın kuru börülceyi ekleyin ve onun da pişmesine yakın yeşil mercimeği katın (bu arada suyu azalırsa sıcak su ekleyin]. Mercimek hafif pişince yıkanmış süzülmüş bulguru ekleyin. Bulgur yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ayrı bir tencereye aldığınız tereyağı ve sıvıyağ karışımında kıyılmış soğanı kavurun. Salça, tuz ve pul biberi katıp kavurmaya devam edin. 1 -2 su bardağı ekleyip kaynatın. Kaynayan bu karışımın içine kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra haşlanmış bakliyatlı karışıma ekleyin ve bir yandan da karıştırın. Yemeği 1 -2 taşım kaynatın ve ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirin, içine 1 adet kıyılmış acı Arnavut biberi ekleyip karıştırın. Asma yapraklarını ılık sudan geçirerek fazla tuzunu alıp, yemekle birlikte servis yapın. Yerken bir adet asma yaprağını servis tabağına alıp ortasına 1 çorba kaşığı bakliyatlı harçtan koyun. Kaşıkla kenarlarını üst üste kapatın ve bu şekilde yiyin.
 
 
  
 
 | 
| Yaprak Aşı (Çorum) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164735 Gönderme Tarihi: 09.May.2022
 219 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım su bardağı nohut
 Yarım su bardağı yarma
 Yarım su bardağı börülce
 Yarım su bardağı bakla
 Yarım su bardağı yeşil mercimek
 Tiritli Suyu İçin:
 Et suyu
 1 adet kuru soğan
 2 yemek kaşığı domates salçası
 Kırmızı pul biber
 Karabiber
 3 su bardağı su
 Tuz
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 Yeşillikleri:
 3 adet yeşil soğan
 6-7 dal taze nane
 Biraz maydanoz
 Biraz dereotu
 Servis İçin:
 Asma yaprağı 25-30 adet
 
 İlk önce nohutu, börülceyi ve baklayı bir gün önceden ıslatalım. Islanmış kuru bakliyatlarımızdan nohut ve börülceyi haşlamaya alalım. Biraz haşlandıktan sonra baklayı da ekleyip haşlamaya devam edelim. En son yeşil mercimek de ilave edip haşlayalım. Sonra suyunu süzelim. Bir başka tencerede tiritli su İçin; tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanlarımızı kavuralım. Kavurduktan sonra domates salçamızı ve baharatlarımızı koyalım. Et suyumuzu da ekleyelim. Yarım su bardağı yarmamızı da yumuşayana kadar kaynatalım. 3 su bardağı suyu da ilave edip bir taşım kaynatıp altını kapatalım. Altını kapattıktan sonra ince ince kıydığımız yeşillikleri tiritli suya katalım. Tiritli suya en son haşladığımız bakliyatları da koyup bir taşım kaynatalım. Asma yaprağı ile servis edelim.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |