| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yaprak Dolmasi (Etli) | 
 
  | 
lekelimelek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3498 
Gönderme Tarihi: 07.May.2006 
3,069 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr salamura veya taze yaprak
 
250 gr koyun kiymasi
 
3 orta boy soğan
 
1 kahve fincani pirinç
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)
 
1 yemek kasigi domates ezmesi
 
 
Salamura yapraklarin tuzunu çikarmak için birkaç kere yikayin. Kaynamis suda 3-4 dk haslayin.
 
Soganlari ince ince çentin. Kiyma, kiyilmis dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yikanmis pirinç, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katip hepsini karistirin.
 
Büyük yapraklari ortadan ikiye bölün. sap ve orta damarini çikartin. 1 tatli kasigi içten koyup sararak ufak dolmalar yapin. Tencerenin içine bir kat yaprak döseyin ve üzerine dolmalari yerlestirin. Dolmalarin seviyesinde su ve 2 kasik yag koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatin. Kapagini kapatip önce hizli sonra da kisik ateste pisirin. Sarmisakli ya da sade yoğurtla servis yapin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yaprak Dolmasi (Etli) Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |