Kısa URL: https://ml.md/lc162413
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2022
287 defa indirildi / yazdırıldı
Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Buğday unu 1/2 Kg.
Sıvı yağ 1 Su bardağı
Kıyma 300 gr.
Kuru soğan 2 Orta Boy
Tuz
Buğday unu, tuz ve suyla yoğrularak yumuşakça bir hamur hazırlanıp zuvalalara bölünür. Kalınca yufkalar açılır. Yufkalar açıldıkça içleri kazkanadı (yelek) ile yağlanır. Birbiri üstüne gelecek şekilde yanlardan katlanır. Katlanan kısımlar da yağlanır.
İç'ln hazırlanması: Kıyma ve soğan sıvı yağda kavrulur. Yağlanan yufkaların içine harç konur. Yine yanlardan birinin üstüne gelecek şekilde kapatılır. Yağsız olarak sacda pişirilir. Pişen kısım çevrilir ve yağlanır.
Not: İç (harç) koymadan yufkalara daha fazla yağ sürerek hazırlanırsa "YAĞLI" adını alır. Harç olarak kullanılacak malzeme isteğe göre değişebilir. Peynir/soğanla kavrulmuş ıspanak/soğanla kavrulmuş mantar da kullanılabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc17442
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2007
6,851 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg ıspanak
3 adet rendelenmiş kuru soğan
300 gr yağsız kıyma
1 kg un
Su
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın. Kaynar suda haşlayıp süzün. Sıkarak suyunu çıkarın.
Tereyağını eritip soğan, kıyma ve ıspanağı kavurun. Tuz, karabiber ekleyin.
Unu aldığı kadar su ile yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp portakal iriliğinde parçalara ayırın. Her birini merdane ile açın. İçine kıymalı karışımdan koyup gözleme şeklinde kapatın. Kızgın sacın üzerinde iki taraflı pişirin. Sıcak olarak servis yapın.