Kısa URL: https://ml.md/lc155721
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021
695 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet hazır pastaban
1,5 paket petibör bisküvi (bebe bisküvi de olur)
1 poşet sade veya kakaolu krem şanti
1 su bardağı süt
1 adet büyük muz
Biraz ceviz
Damla çikolata
Keki ıslatmak için:
1 türk kahvesi fincanı süt
Hazır çikolatalı sos
2 yemek kaşığı nutella
Hindistancevizi
Kekin alt tabanını sütle ıslatalım.
Bir kaba toz krem şantiyi ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım.
İçine bisküvileri kırıp karıştıralım.
Sonra dilimlediğimiz muzu, cevizi ve damla çikolatayı ilave edip karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı pastabanın alt tabanına kubbe şeklinde yerleştirelim.
Pastabanın üst katını 8 parça olacak şekilde dilimleyelim.
Sonra pastaban dilimlerini krem şantili karışımın üzerine resimdeki gibi yerleştirelim.
Dilimlerin üzerine bıçak ile çikolatalı sostan sürüp hindistan cevizi serpelim.
Bir kaba çikolata sosunu ve nutellayı koyup iyice karıştıralım.
Yanardağ pastamızın orta kısmına hazırladığımız sosu dökelim.
Pastamızın orta kısmına top çikolatadan yerleştirelim.
Yanardağ pastamız servise hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc142725
Gönderme Tarihi: 15.May.2019
516 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet hazır kek
30 adet beze
Sos için:
2 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
6 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
İlk olarak yumurta sarılarını çırpın. Üzerine pirinç unu, nişasta, toz şeker, vanilya ve kakaoyu ilave edin, hepsini bir sefer karıştırın. Büyük bir tencerede bu karışımı sütle karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca parlak olması için 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin, 5 dakika daha devamlı karıştırarak kaynatın ve tencereyi ocaktan alın.
Diğer yanda 1 su bardağı ılık sütle pastayı ıslatın ve bezeleri üzerine paylaştırın. Çikolata sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu sıcakken bezelerin üzerine dökün ve pastayı ılık olarak servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc144420
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2019
479 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kakaolu hazır pandispanya keki
İç kreması için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
1 çay bardağı damla çikolata
1 adet orta boy muz
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
Keki ıslatmak için:
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket orman meyveli sos
Orman meyveli sosu paketinin üzerinde anlatıldığı şekilde pişirin ve soğuması için bir kenara alın.
Bir kase içine koyduğunuz toz krem şanti ile sütü, kıvam alana kadar el mikseri ile çırpın. Pötibör bisküvileri elinizle kırıp krem şantiye ekleyin. Halka halka doğradığınız muzu ve damla çikolataları da ilave edip güzelce karıştırın.
Kekin tabanını servis tabağına yerleştirip sütle iyice ıslatın. Kremayı kekin üzerine kenarlarında boşluk kalacak şekilde bir tepecik halinde yerleştirin. Kekin üst parçasını sekiz eşit dilime ayırın. Dilimlerden yedi tanesini kremanın üzerine sivri kısımları üste gelecek şekilde yerleştirin. Orman meyveli sosu da ortadaki boşluğa dökün ve yanlardan sızmasını sağlayın. Pastanız hazır!