| 
 | 
| Yalancı Tavuk Göğsü | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc29156 Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
 2,762 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme
 -  1 l süt (5 bardak)
 -  3 çay bardağı un
 -  10 yemek kaşığı toz şeker
 -  125 g Sana yağ
 -  1 paket vanilya
 -  Çikolata Sosu:
 -  125 g Sana yağ
 -  2 yemek kaşığı pudra şekeri
 -  2 yemek kaşığı kakao
 -  1 yumurta
 
 Hazırlanışı
 Yarım paket Sana yağını tencerede eritin. Unu eleyerek ilave edip, un kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
 Şekeri oda sıcaklığındaki sütün içine katarak karıştırıp, şekerin erimesini sağlayın.
 Kavrulan unun içine sütü yavaş yavaş katarken bir yandan çırpma teliyle karıştırarak topaklanmasını önleyin.
 Çırpma teliyle karıştırmaya devam ederek, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
 Muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra bir paket vanilyayı ilave edip, 10 dakika mikserle çırpın.
 Bir tepsiye dökerek soğumasını bekleyin.
 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
 Sosun hazırlanışı:
 Sana yağını eritip soğumaya bırakın. İçine pudra şekeri, kakao, yumurtayı ilave ederek mikserle krema kıvama gelinceye kadar çırpın. Servis yaparken arzu ederseniz bir dilim tavukgöğsü üzerine bir kaşık sos dökebilirsiniz.
 
 
 ML® Yalancı Tavuk Göğsü için tıklayın
 
 
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Göğsü | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc76136 Gönderme Tarihi: 28.May.2012
 1,997 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 fincan un
 4 fincan şeker
 1 tutam tarçın
 1 litre süt
 150 Gr  Sana Hamurişi
 
 Un ile yağı hafif kavur. 4 fıncan şekeri ilave et. Şeker eriyene kadar ocakta karıştır. Ocak kısık olsun. 1 litre sütü ilave et. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştır, pişir. 15 dk mıkser ile çırp, ıslatılmış borcama dök. Servis yaparken üzerini tarçın ile süsleyin.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.01.2024
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Göğsü | 
|  | Bennur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.03.2012
 Mesajlar: 72
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc76509 Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
 1,963 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Paket vanilya
 3 Kahve Fincanı un
 3 Kahve Fincanı şeker
 1 Litre süt
 125 Gr Sana Klasik
 
 Margarini tencerede erittikten sonra üzerine unu ilave edip biraz kavuruyoruz. Sonra sütü koyup blendırla çırpıyoruz. Kaynamaya başlayınca şeker ve vanilyayı koyup pişirelim.ocaktan alınca ılınıncaya dek ara ara karıştıralım. Hafif ıslatılmış kare borcama dökelim. Ben soğuyunca üzerine çikolata sos da yapıyorum.
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Göğsü | 
|  | nüvide Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.02.2012
 Mesajlar: 62
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc76645 Gönderme Tarihi: 09.Haz.2012
 2,361 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Su Bardağı toz şeker
 1 Su Bardağı un
 1 Litre süt
 1 Paket  vanilya
 250 Gr Sana Mutlu Aile
 
 Bir paket margarini kısık ateşte eritipunu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra şekeri, vanilyayı,unu ve sütü ilave ediyoruz. İyice karıştırıyoruz kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. İyice katılaştıktan sonra ateşten alıyoruz ateşten aldığımız harcımımızdan 1 kat harcımızdan 1 kat pedipör bisküvi tepsiye yerleştiriyoruz üzerine hindistancevizi döküyoruz. Yarım saat buzdolabında bekletiyoruz servise hazır .
 
 
 | 
| YALANCI TAVUK GÖĞSÜ | 
|  | nüvide Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.02.2012
 Mesajlar: 62
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc76658 Gönderme Tarihi: 09.Haz.2012
 2,167 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Paket kakaolu bisküvi
 1 Su Bardağı un
 1 Kg. süt
 1 Su Bardağı şeker
 1 Adet damla sakızı
 1 Su Bardağı ceviz
 1 Paket Sana Klasik
 
 ERİTİLMİŞ MARGARİNLE UNU KAVURUN.SÜT VE ŞEKERİ İLAVE EDİN. PUDİNG KIVAMINA GELİNCE DAMLA SAKIZINI EKLEYİN VE OCAĞI KAPATIN. MİKSER İLE İYİCE KARIŞTIRIN. BİSKÜVİLERİ ROBOT YARDIMI İLE TOZ HALİNE GETİRİN. TEPSİYE BİSKÜVİLERİ YAYIN. HAZIRLANAN TAVUK GÖĞSÜNÜ ÜZERİNE DÖKÜN, ÜZERİNE CEVİZ DÖKÜN VE DİLEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİN.
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Gögsü Tatlısı | 
|  | bakiye Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.11.2011
 Mesajlar: 72
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc77178 Gönderme Tarihi: 24.Haz.2012
 3,436 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 125 Gr Sana Klasik
 3 Kahve Fincanı un
 3 Kahve Fincanı şeker
 1 Tutam tarçın
 1 Litre süt
 
 Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz. Üzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 -3 dakika kavuruyoruz. Süt ve şekeri aynı anda tencereye ekliyoruz.Unun topaklanmaması için mikserle yüksek devirde çırpıyoruz. Katılaşana kadar sürekli karıştırıyoruz. Islak borcama döküp, buzdolabında 1 saat bekliyoruz. Üzerine tarçın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz.
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Gögsü | 
|  | bahar gibi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.12.2011
 Mesajlar: 69
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc77436 Gönderme Tarihi: 01.Tem.2012
 2,230 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 1,5 Su Bardağı toz şeker
 2 Çay Bardağı un
 2-3 Damla damla sakızı
 1 Kg. süt
 
 Derin bir kap içerisinde yağ iyice eritilir. İçerisine un ekelenerek hafif ateşte biraz kavrulur, soğuk süt eklenir, daha sonra şeker ve dövülmüş damla sakızı konur. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir, ateşten alınır. Kısa süre soğuduktan sonra, 25 dakika kadar mikserle çırpılır, sakız gibi olduğu zaman kıvama gelmiş demektir. Yalancı tavuk göğsü hafif ıslatılmış kenarlı düz bir kaba dökülür, buzdolabına konur ertesi günü servise sunulur.
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Göğsü | 
|  | sedan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.04.2008
 Mesajlar: 112
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc78527 Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
 2,205 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 50 Gr Sana Klasik
 1 Bardak un
 1 Bardak şeker
 1 Paket vanilya
 1 Litre süt
 
 un, süt, şeker muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Vanilya margarin eklenir 10-15 DK çırpılır, soğuyunca servis kabına alınır 1 gün buzdolabında bekletilir. Tarçın veya meyve ile süslenip servis yapılır.
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Göğsü | 
|  | ay ve güneş Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.04.2011
 Mesajlar: 75
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc78995 Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2012
 1,984 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 Gr Sana Mutlu Aile
 1 Bardak un
 1 Bardak şeker
 8 Bardak süt
 1 Paket vanilya
 
 Margarin unla biraz kavrulur, süt eklenip muhallebi kivamina gelene kadar pisirilir,indirirken seker ve vanilya eklenir.tepsiye dökülüp,soguk servis yapilir.
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Göğsü | 
|  | yeni gelin Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.09.2012
 Mesajlar: 70
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc80183 Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2012
 2,105 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 Gr Sana Hamurişi
 3 Çorba Kaşığı nişasta
 3 gr damla sakızı
 1 Çay Kaşığı tarçın
 4 Su Bardağı süt
 1 Su Bardağı toz şeker
 1 Avuç hindistancevizi
 3 Çorba Kaşığı un
 
 Tencereye margarin hariç tüm malzemeleri ekle.Kısık ateşte göz göz olana kadar pişir.Ocağı kapattıktan sonra margarini ekle.3-4 dk mikserde çırp. İsteğe göre üzerine hindistancevizi veya tarçın ekle.2 saat buzdolabında beklet.
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Göğsü | 
|  | pomat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.08.2012
 Mesajlar: 133
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc80436 Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012
 2,135 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Paket Sana Klasik
 1 Paket şekerli vanilin
 1 Yemek Kaşığı nişasta
 2 Su Bardağı toz şeker
 4 Kahve Fincanı un
 1 Litre süt
 
 Geniş bir tencerede margarini eritin. Eriyen margarinin üzerine unu ve nişastayı ekleyin, kısık ateşte 2 dakika unun rengi koyulaşmadan kavurun.1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin. Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırın.Tatlı koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve mikserle çırpmaya başlayın.Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 5 dakika daha çırpın ve borcama dökün.Tatlı soğuyunca tarçın yada hindistan cevizi ile süsleyin. 1 gece dinlendirdiğiniz tatlınızı dilimleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Göğsü | 
|  | pazarcı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.09.2012
 Mesajlar: 95
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc80590 Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012
 2,133 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 Gr Sana Klasik
 1,5 Bardak şeker
 1 Kg. süt
 1 Bardak un
 1 Paket vanilya
 
 Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine şeker, vanilya ve sütü ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra 15 dak. mikserle köpük olana kadar karıştırılır. Tepsiye dökülür üzerine arzuya göre tarçın veya hindistan cevizi dökülüp soğumaya bırakılır.
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Göğsü | 
|  | A Takımı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.01.2012
 Mesajlar: 56
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc81493 Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012
 1,995 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 125 Gr Sana Hamurişi
 1 Su Bardağı un
 2 Yemek Kaşığı pirinç unu
 1 Adet damla sakızı
 1 Adet vanilya
 1 Paket soso için çikolata sosu
 1 Litre süt
 
 Margarin ve unu ocakta kavuruyoruz. Unun kokusu gidene kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Bir müddet karıştırarak ılınınca içine pirinç unu ve şekeri ilave ediyoruz, sütüde katıp tel çırpıcıyla pütürlenmeyecek şekilde karıştırıp ocağın altını yakıyoruz. İçine damla sakızını da ilave ederek karıştıra karıştıra pişiriyoruz. İnmesine yakın vanilyayı ilave ediyoruz. Göz göz olunca ocaktan alıyoruz. Mikserle yaklaşık 15 dakika çırpıyoruz. İçini hafif ıslattığımız kalıbımızın içine yayıyoruz. Üzerine çikolata sosu yapıp tavuk göğsümüz hafif ılıyınca gezdiriyoruz. Bir gece önceden yapıp dolapta bekletirsek daha güzel olur.
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Göğsü | 
|  | hattiç Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.11.2012
 Mesajlar: 47
 Şehir: Sivas
 | Kısa URL: https://ml.md/lc83561 Gönderme Tarihi: 21.Kas.2012
 2,397 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 125 Gr Sana Klasik Kase
 2 Çay Bardağı un
 2 Çay Bardağı şeker
 2 Paket kakaolu bisküvi
 1 Paket vanilin
 5 Su Bardağı süt
 
 Yağı eritin unu katıp kavurun.ayrı bir kaba süt şekeri katıp karıştırın. Kavurduğunuz unun içerisine sütü dökün. devamlı karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra mikserle karıştırın. Borcama hafiften süte bandırdığınız bisküvileri dizin üzerin karışımı dökün bu işlemi malzemeler bitene kadar devam ettirin en üst kısma son kalan karışımı da döküp üzerine fındık tozu yada fıstık tozu serpiştirin. Buzdolabında bekletip servis edin.
 
 
 | 
| Yalancı Tavuk Göğsü | 
|  | sarıgız Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.12.2012
 Mesajlar: 48
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc84367 Gönderme Tarihi: 12.Arl.2012
 1,992 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 125 Gr Sana Klasik
 1,5 Su Bardağı şeker
 1 Litre süt
 1 Paket vanilya
 1 Paket bisküvi
 1 Su Bardağı un
 
 Margarini eritip unla kavuruyoruz. Sütü ekleyip daha sonra şeker ve vanilyayı da ekliyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırıyoruz. Bisküviyi ufalayıp muhallebiyi koyacağımız tepsiye döküyoruz .Ardından muhallebiyi döküyoruz. Üzerine isteğe göre çikolatalı sos dökebilirsiniz.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |