|
Yalancı Tarhana Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171856
Gönderme Tarihi: 05.May.2023
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yeşil sivri biber (iri doğrayın)
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan (iri doğrayın)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 adet domates (kabuğunu soyup doğrayın)
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
1-1,5 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
Karabiber
Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
1 litre soğuk su
Kıtır ekmek için:
2 dilim küçük ekmek (60 gr.) (küçük dörtgen doğrayın)
2 tatlı kaşığı tereyağı
Biraz kırmızı toz biber
Zeytinyağını ve tereyağını eritip, soğanları, sarımsağı ve yeşil biberi kavurun.
Unu da ekleyip hafif kavurun.
Salçayı da ekleyip hafif kavurduktan sonra yoğurdu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Altını kısın, sürekli karıştırarak soğuk suyu yavaş ekleyin.
Sürekli karıştırarak çorbayı kaynatın.
Domatesi ve maydanozu da ekleyip kapağı açık yaklaşık 20 dk pişirin.
Blenderden geçirdikten sonra kapağı kapalı 30 dk çorbayı dinlendirin.
Kıtır ekmek için; tereyağını eritin.
Ekmekleri ve toz biberi ekleyip orta ateşte sürekli çevirerek ekmekleri kızartın.
|
Yalancı Tarhana Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158505
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2021
832 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet iri soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet sivri biber
1 adet kapya biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı un
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Kırmızı pul biber
8 bardak su
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır, biraz ısınınca üzerine doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenerek kavurulur.
Üzerine doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edilir.
Malzemelerin üzerine salça eklenir, biraz daha kavrulup, un eklenir, un topaklanmasın diye devamlı karıştırılır.
Üzerine kabukları soyularak küçük küpler halinde doğranmış domates eklenir, kavrulmaya devam edilir.
Üzerine 1 kase yoğurt ilave edilir iyice karıştırılır.
Onun da üzerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kuru nane eklenir, biraz daha kavrulur.
En son üzerine 8 bardak su konur ve topaklaşmaması için sürekli karıştırarak kaynatılır.
Kaynadıktan sonra ateşten alınarak blanderden geçirilir ve sıcak olarak servis yapılır.
|
Yalancı Tarhana Çorbası |
|
tuzruhu
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2017
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc125739
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2017
898 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 kaşık tepeleme un
1 kaşık salça
4,5 bardak su
2 kaşık yağ
1 et bulyon
Kekik
Nane
Karabiber
Tuz
Yağla unu kavurup salçayı ekliyoruz, baharatları koyup suyunu yavaş yavaş ve karıştırarak ekliyoruz.
Bulyon eklenir, iyice kaynatılıp ocaktan alınır.
Kıvamını koyu isteyenler un miktarını arttırabilir veya kaynamaya başlayınca içine tel şehriye atabilirler.
|
Yalancı Tarhana Çorbası |
|
Hafize Sultan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc63366
Gönderme Tarihi: 22.May.2011
2,402 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kaşık un
2 kaşık yağ
250 gr. yoğurt
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Nane
1 litre et suyu (4 bardak)
Tencerede, yağ ile unu pembeleşmeden kavurun.
Salçaları hafif sulandırıp üzerine dökün. Sonra; sırasıyla:
Et suyunu karıştırarak üzerine dökün.
Yoğurdu iyice ezip ilave edin.
İstediğiniz koyuluğa gelinceye kadar pişirin.
Çorbayı kaseye boşaltıp üzerine nane serpin.
Üzerine; kırmızı biberli yağ gezdirin.
|
|