| 
 
 
 | 
Yalancı Mantı | 
  | 
nihale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.02.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75726 
Gönderme Tarihi: 14.May.2012 
2,633 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 TANE YUFKA
 
200 GR KIYMA
 
1 TATLI KAŞIĞI TUZ-KARABİBER
 
1 KASE YOĞURT
 
2 KAŞIK TEREYAĞI (ÜZERİ İÇİN)
 
 
Kıyma tuz ve karabiberle tatlandırılır. Yufkalar kesilip sigara böreği sarar gibi sarılır ve bol yağda kızartılır. Üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağ dökülür.
  
 | 
Yalancı Mantı (hazır yufka) | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102284 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2014 
2,274 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
3 adet haşlanmış patates
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
3 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Kıyılmış maydanoz
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Öncelikle patatesleri haşlayıp sıcak sıcak rendeleyin. İçine yumurta, un ve tuz ekleyip yoğurun. Kıyılmış maydanoz da ekleyip karıştırın. Yufkaları üçgen şeklinde kesip uzun kenarlarına patatesli harçtan doldurup rulo şeklinde sarıp gül şekli verin. Tepsiye dizip 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Daha sonra sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yalancı Mantı | 
  | 
maskeli 
Yamak 
 
  
Kayıt: 08.07.2020 
Mesajlar: 7 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155924 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2021 
425 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
250 gr dana kıyma
 
1 adet soğan
 
7-8 diş sarımsak
 
1 kase süzme yoğurt
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
2 adet chili biber
 
3 adet sivri biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Yarım kase ceviz içi
 
1 tutam maydanoz
 
 
Soğanları ve birkaç sarımsağı sotelemeye başlayın. Kıyma ekleyip kavurmayı sürdürün. doğranmış biberleri ilave edin. Baharatlarla çeşnilendirin. En son cevizleri ve maydanozu koyup harmanlayın.
 
Yufkaları küçük kareler halinde kesin ve kızgın yağda kızartın.
 
Bir kapta yoğurdu sarımsaklayın. Pul biberli tereyağ kızdırın.
 
Mantıyı sırasıyla yufkalar, kıyma, yoğurt ve tereyağlı sos katlarıyla servis edin.
 
 
 
  
 | 
Yalancı Mantı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183039 
Gönderme Tarihi: 15.May.2025 
77 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket yufka
 
250 gram kıyma
 
1 adet soğan (rendelenmiş)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 tatlı kaşığı karabiber
 
1/2 tatlı kaşığı pul biber
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1/2 çay bardağı su (tereyağını eritmek için)
 
Üzerine pul biber ve nane (isteğe bağlı)
 
 
Yufkaları tezgaha serin. Her birini 4 eşit parçaya bölün. Bu parçaları üçgen şeklinde keserek, her birini "mantı" şeklinde katlayabileceğiniz büyüklükte kareler oluşturun.
 
Bir tavada, biraz sıvı yağ ile rendelenmiş soğanı kavurun. Soğanlar yumuşadığında kıymayı ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Kıyma karışımını ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Yufkaların her bir parçasının ortasına hazırladığınız kıymalı harçtan koyun ve kenarlarını kapatın, küçük poğaça şekli verin. Bir tavada sıvı yağını ısıtın ve bu yufkaları altın rengini alana kadar kızartın.
 
Yoğurdu bir kaba alın, içine ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Yoğurtlu sosu, mantıların üzerine dökmeden önce biraz tuz ve pul biber ekleyebilirsiniz.
 
Küçük bir tavada tereyağını eritin, üzerine biraz su ekleyin ve kısık ateşte ısıtın. Tereyağı sosunun üzerine pul biber ekleyip karıştırın.
 
Yalancı mantıları tabağa alın, üzerine yoğurtlu sosu ve tereyağlı sosu dökün. Son olarak pul biber ve nane ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |