|
Yalancı Mantı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29586
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
3,327 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 g kıyma
150 g (1 orta boy) soğan
Tuz ve karabiber
1 çorba kaşığı su
300 g (1 1/5 su bardağı) süzme yoğurt
2 diş sarımsak
500 g mantı tipi makarna
120 g (8 çorba kaşığı) Sana
250 ml (1 su bardağı) et suyu
125 ml (½ su bardağı) konkâse domates
Kırmızıbiber
Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin. 1 diş sarmısağı dövün, kalan 1 diş sarmısağı ince doğrayın.
Harcı hazırlamak için kıyma, soğan, tuz ve karabiber, sarımsak ve et suyu bir kaba koyun ve malzemenin tümünü iyice birbirine karıştırın. Dövülmüş sarmısağı ilave edin. Yoğurdu benmari de ılık tutun.
Makarnaları tuzlu, bol suda 5 dakika haşlayıp süzün. Boşluklarına kıymalı harcı doldurun ve tepsiye dizin. Üzerine sıcak et suyunu serpin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla kapayarak, mantıyı ocak üzerinde ağır ateşte 10 dakika yumuşatın.
Bir tencerede kalan yaklaşık 2 çorba kaşığı Sana'yı eritin. İnce doğranmış sarımsakları ilave edip karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Konkâse domatesi, tuz ve karabiberi ekleyin. Birkaç dakika orta ateşte, ara sıra karıştırarak, sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın.
Makarnaları bir servis tabağına aktarın. Üzerine yoğurdunu ve domates sosunu gezdirin. Kalan 1 çorba kaşığı Sana'yı eritip kırmızı biberle karıştırın ve yalancı mantının üzerine dökerek sıcak olarak servis yapın.
|
Yalancı Mantı Makarna |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61052
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2011
2,632 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantı makarna
3 adet kuru soğan
2 su bardağı yoğurt
5 çay kaşığı kırmızıbiber
2 yemek kaşığı salça
Aldığı kadar tuz
3 adet domates
Aldığı kadar karabiber
4 diş sarımsak
250 gr kıyma
20 gr kimyon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Soğanları ince ince doğrayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Sarımsakları biraz tuz ile ezin. Ezilmiş sarımsakları yoğurda katıp iyice karıştırın. Bir tencerede bir kaşık sana yağını eritin. Soğanı ekleyip hafif öldürün. Soğanlar diriliğini kaybedince kıymayı katıp birkaç kez çevirin. Kıymalar suyunu bırakıp çekince domatesleri, salçayı ilave edin. Arada bir karıştırarak 25 dk pişirin. Bu süre sonunda kimyon, tuz ve taze çekilmiş karabiberi katıp karıştırın. Tencerenin altını iyice kısın. Büyük bir tencereye 10 bardak su koyup suyu kaynatın. Su kaynayınca bir kaşık zeytinyağı ve tuz ekleyin. Makarnaları katıp 8-10 dk haşlayın. Makarnalar pişince kevgire alıp süzün. Tencerede 3 kaşık sana yağını eritin. Yağ eriyince makarnaları katıp karıştırın. Küçük bir tencerede bir kaşık sana yağını kızdırıp kırmızı biberi katın. Servis tabağına makarnayı yerleştirin. Sıcak sosunu üzerine koyun. Sarımsaklı yoğurdu makarnaların ve kıymanın üzerine dökün. Biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirerek servis edin.
Not: Kıyma yerine, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış tavuk göğsü kullanabilirsiniz.
|
Yalancı Mantı |
|
delibaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76840
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2012
1,856 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Yemek Kaşığı salça
2 Adet yufka
2 Diş sarımsak
250 gr kıyma
1 Tatlı Kaşığı Ucuyla TUZ,KARABİBER,PUL BİBER,NANE
1 Adet Et suyu tableti
1 Adet soğan
2 Diş sarımsak
SOĞANI RENDELEYİN, SARIMSAKLARI DÖVÜN. KIYMA, TUZ, KARABİBER, PUL BİBER, SOĞAN VE SARIMSAĞI YOĞURUP İÇ HARCIMIZI HAZIRLAYALIM. YUFKAYI ORTADAN 2'YE AYIRALIM.BİR PARÇAYI ALIP KIYMAYI KOL BÖREĞİ YAPAR GİBİ SERİP YUFKAYI RULO ŞEKLİNDE SARALIM. RULOYU 2 CM KALINLIĞINDA DİLİMLEYİP FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM. 15 DAKİKA FIRINDA KIZARTALIM. DAHA SONRA FIRINDAN ALIP ÜZERİNE AYRI BİR YERDE KAYNAR SU İÇİNE SALÇA VE ET BULYONU KOYARAK KARIŞTIRDIĞIMIZ SUYA GEZDİRELİM .SONRA TEKRAR FIRINA SÜRÜP 10 DAKİKA KADAR SUYUNU ÇEKMESİNİ BEKLEYELİM. SARIMSAKLI YA DA SARIMSAKSIZ YOĞURT MARGARİNLİ NANE SOS İLE SERVİS YAPALIM.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 25.03.2024
|
Sahte Mantı (haşlanmış makarnayla) |
|
miraç eroğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2012
Mesajlar: 121 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc84394
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012
4,387 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Yemek Kaşığı Sana Klasik
4 Bardak YOĞURT
1 Paket makarna
2 Yemek Kaşığı pul biber
İlk önce makarna haşlanır. Daha sonra süzülür ve servis tabağına alınır. üzerine yoğurt eklenir ve ayrı bir tavada Sana Klasik eritilir. Eriyince pul biber de eklenir ve bu yağ makarnayla yoğurtla eklenir. Servis edilir.
|
Yalancı Mantı |
|
bekçi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2013
Mesajlar: 60 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85359
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2013
1,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Çay Kaşığı tuz
1 Diş sarımsak
1 Tatlı Kaşığı pul biber
1 Kase yoğurt
500 gr makarna
Makarnaları suda haşlayalım. Sarımsakları doyup ezelim ve yoğurt ile karıştıralım. Daha sonra tencereye sana klasik kaseyi koyup eritelim. Ardından haşlanmış makarnaları ve tuzu ekleyip karıştıralım. Servis tabaklarına koyalım. Servis tabağında üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim en üstüne pul biberi serpelim.
|
|