| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yalancı Ekmek Kadayıfı | 
 
  | 
mutfak müdavimi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129903 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2017 
1,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
Tabanı için:
 
10 adet tuzsuz etimek
 
2 su bardağı su
 
15 yemek kaşığı şeker
 
Muhallebisi için:
 
1 litre süt
 
7 yemek kaşığı irmik
 
1 paket vanilya
 
Üstü için:
 
2 su bardağı süt
 
2 paket krem şanti
 
Hindistancevizi
 
 
Etimekler kare veya dikdörten bir tepsiye dizilir.
 
Şeker ve su koyu kıvam alana kadar kaynatılır.
 
Şerbet etimeklerin üzerine dökülüp ağzı bir kapakla kapatılıp şerbeti çekmesi sağlanır.
 
Bu sırada bir tencerede süt, vanilya ve irmik sürekli karıştırılarak muhallebi pişirilip soğutulur.
 
Pişirilen krema etimeklerin üzerine dökülüp düzelitilir.
 
Soğuk süt ile krem şantiler çırpılır.
 
Muhallebinin üzerine kremşanti yayılır.
 
Servis yapılmadan önce buzdolabında iyice soğutulur.
 
Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
 
 
Not: Şerbet kaynatılarak yapılırsa rengi daha açık oluyor. Şekeri karamelize ederek de tatlıyı yapmak mümkün. Şeker yapışmaz tavada yakıp üzerine su ilave edip karıştırıldığında yanık şekerin koyu rengi etimekleri daha çok ekmek kadayıfına benzer gösteriyor.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |