| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yağlı Simit | 
 
  | 
bulamaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2005 
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc281 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2005 
3,728 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı su
 
2 çorba kaşığı süt
 
3 adet yumurta
 
yeteri kadar tuz
 
 
Hamur tahtası üzerine unu eleyin, ortasını açın, açılan yere zeytinyağı, yumuşak tereyağı, 2 yumurta, su ve yeteri kadar tuz konur iyice yoğrulur. 15 dakika beklettikten sonra bir parça hamur alın, simit şekline getirerek üzerine yumurta sarısı sürüp ağır ateşli fırında pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.01.2024
  
 | 
 
Yağlı Simit | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1444 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2006 
3,232 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4,5 su bardağı un
 
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
 
1 tatlı kaşığı yaş maya
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 kahve fincanı süt
 
3 yumurta (1 tanesi üzeri için)
 
Susam
 
Çörekotu
 
3 kahve kaşığı tuz
 
 
Un elenir. Ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş maya, yağ, yumurta, tuz konup yoğrulur.
 
Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir.
 
Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.
 
 
 ML® Biberli Çörek için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yağlı Simit Tarifleri Açma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |