Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şerbetli Tatlı Tarifleri > YAĞLI REVANİ (2 adet - 107,623 defa bakıldı)

YAĞLI REVANİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


YAĞLI REVANİ

çalıkuşu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.12.2007
Mesajlar: 55
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc19807
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2007
3,342 defa indirildi / yazdırıldı




6 yumurta
250 gr. irmik
1 büyük paket margarin
750 gr. şeker
1 limon
1 kaşık pudra şekeri

Beyaz porselen bir kaseye yağı, irmiği, 1 kaşık pudra şekerini koyup tahta bir spatülle veya kaşıkla karıştırarak beyazlatınız.
Sonra 6 yumurta sarısını teker teker kırıp kanşımı yediriniz.
Diğer tarafta 6 yumurta akını bakır bir tencerede çok az bir tuzla çarparak kar haline getiriniz.
Hazırlanan karışıma yumurta akını ilave edip süratle karıştınnız, (fazla karıştırmayınız, aklar sulanır),
Kağıt yayılmış kek kalıbına veya 4 parmak kalınlığındaki bir tepsiye koyup, ısıtılmış fırında 40-50 dakika ağzını hiç açmadan pişiriniz (kek gibi).
Şerbetini hazırlayıp revaninin üzerine dökünüz.


Yağlı Revani

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95551
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2014
3,662 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Hamuru için:
1 su bardağı (250 g) tereyağı veya margarin
2 su bardağı (300 g) ince irmik
4 yumurta
2 çorba kaşığı ılık su veya süt (25-30 cm çapında fırın tepsisi için)
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Şurubu için:
5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Porselen bir kapta tereyağı veya margarin avuç arasında ezilerek ağartılır.
Bir kap içerisindeki ılık suyun içine porselen kap koyulur yağ bir kaç dakika yumuşatılır ve alınır.
İrmik eklenerek eze eze yarım saat yoğrulur.
Ilık süt veya su eklenir.
Yumurtalar ayrı bir yerde koyulaşıncaya kadar çırpılır ve eklenir.
Hepsi karıştırılarak yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökülür.
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Ayrı bir tencerede su, limon suyu ve kalan şeker kaynamaya başladıktan sonra altı kısılarak 2 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
Revaninin üzeri kızarınca fırından çekilerek şurubun 2/3’ si üzerine gezdirilir.
Hafif hararetli fırında 10 dakika daha pişirilir.
Bu arada kalan şurup ateşte biraz daha koyulaştırılır.
Kaynar hali geçince fırından çıkan revaniye dökülür.
Üzerine bir tepsi ya da kapak kapatılarak soğumaya bırakılır.
Üzeri hindistancevizi, kıyılmış fındık, fıstık, ceviz ile süslenerek servise sunulur.







YAĞLI REVANİ Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri



(2 adet YAĞLI REVANİ 107,623 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort