| 
 | 
| Yağlı Pide (Trabzon) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153516 Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2020
 609 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 su bardağı un
 1 su bardağı ılık su
 1 yemek kaşığı instant maya
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 Üzeri için:
 200 gram kolot peyniri
 50 gram tel peyniri
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2 adet yumurta
 
 Mayayı ılık suyla karıştırıp içine zeytinyağını ekleyin ve erimesi için birkaç dakika bekleyin.
 Unu bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu unun ortasına ekleyin.
 Hamuru güzelce yoğurup mayalanması için nemli bir örtünün altında yarım saat kadar dinlendirin.
 Dinlenen hamuru ikiye bölüp elinizle çekiştirerek açabildiğiniz kadar ince açın.
 Kenarlarını 1 parmak kalınlığında içeri doğru katlayın.
 Fırını 240 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra hamurları fırına verin ve 5 dakika kadar pişirin.
 Bu esnada peyniri rendeleyin.
 Pişirdiğiniz hamurları fırından alıp peyniri üzerine yayın ve 5 dakika daha fırınlayın.
 Yeniden fırından aldığınız pidelerin üzerine tereyağını ve yumurtayı ekleyin.
 Pideleri fırına verip fırını kapatın.
 Yumurta pidenin sıcağıyla piştiğinde çıkarıp servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Yağlı Pide (Trabzon) | 
|  | İ Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.09.2014
 Mesajlar: 539
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153620 Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2020
 1,430 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için;
 4 su bardağı un
 Yarım paket yaş maya
 1 tatlı kaşığı tuz
 Alabildiği kadar su
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 Tuz
 Üzeri için:
 200 gram kolot peyniri
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2 adet yumurta
 
 Un, tuz, eritilmiş yaş maya, zeytinyağı, alabildiği kadar suyla yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir, üzeri streçlenerek yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır.
 Mayası gelen hamurlar iki pazıya ayrılır, her pazı oklava yardımıyla yuvarlak bir şekilde açılır.
 Hamurun kenar kısımlarından ikişer santim santim üzerine katlanır.
 Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra hamurları fırına verilir ve 5 dakika kadar pişirilir.
 Kolat peyniri rendelenir, fırından çıkarılan az pişmiş hamurların üzerine yayılır, tekrar fırına verilerek 5 dakika daha tutulur.
 Fırından alınan pidelerin ortalarına birer yumurta kırılır, kenarlarına tereyağı sürülür.
 Pideler tekrar fırına verilir, fırın kapatılır.
 Yumurtalar piştiği zaman alınarak, fırından alınarak hemen servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Trabzon Yağlı Pide | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160607 Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2021
 414 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamur için:
 1 çay kaşığı şeker
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 instant maya
 Ilık su
 Alabildiğine un
 Kıymalı malzeme:
 Kıyma
 1 domates
 1 soğan
 1 yeşilbiber
 Karabiber
 Kimyon
 Tuz
 Kaşarlı malzeme:
 Rende kaşar
 Yumurta
 Üzeri için:
 Tereyağı
 
 Hamur malzemelerimizi ekleyerek ele yapışan bir kıvama gelene kadar hamurumuzu yoğuruyoruz. Ardından üstünü kapatarak yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
 Mayalandıktan sonra hamurumuzu iki eşit parçaya ayırıyoruz ve elimizle açıyoruz.
 İç karışımımızın dışarı akmaması için hamurumuzun kenarlarını içe doğru katlıyoruz.
 Pidemizi pişireceğimiz yuvarlak tepsiyi unluyoruz ve açtığımız pide hamurunu içine yerleştiriyoruz.
 İç harcımızı oluşturmak için peynirlerimizi karıştırıyoruz.
 Peynirlerin üstüne margarini parçalara ayırarak koyuyoruz.
 İki adet yumurtadan elde ettiğimiz yumurta sarılarını pidemizin kenarlarına sürüyoruz.
 220 derecelik fırında 8-10 dakika kadar pişiriyoruz.
 Fırından çıkarmadan 30 saniye önce üstlerine birer yumurta kırıyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Trabzon Yağlısı | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184181 Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2025
 110 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için;
 Yarım yaş maya
 1 bardak ılık su
 1 adet kesme şeker
 Aldığı kadar un
 Üzeri için;
 Tereyağı
 Yumurta
 Tuz
 
 Hamuru için; mayayı ve şekeri ılık suda eritelim.
 Unu yavaş yavaş ekleyip, kulak memesi bir hamur yoğuralım.
 Hamurumuzun sıcak bir odada 1 saat mayalanmasını bekleyelim.
 Mayalanmış hamurumuzu 4 eşit beze yapıp, ortasına çukur yapalım.
 Tepsiye dizip, her bezenin içine tereyağı koyup, fırınımızı 200 dereceye açıp, tereyağının erimesini bekleyelim.
 Tereyağı eridiğinde fırınımızdan çıkarıp, fırça yardımıyla tereyağını bezemizin her tarafına sürelim.
 Her bezeye 1 yumurta kırıp, az tuz serpip, tekrar fırına verelim.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |