|
YAĞDA YUMURTA |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc3352
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
3,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 ADET KÖY VEYA ÇiFTLiK YUMURTASI
SIZMA VEYA EKSTRA EKSTRA ZEYTiN YAĞI VEYA TEREYAĞ
TUZ
KARABİBER
TAVAYA MAKUL MİKTARDA ( 50 GR ) ZEYTYİN YAĞI KOYUNUZ, VEYA ÇOK AZ ISITARAK ERİMESİNİ SAĞLADIĞINIZ TEREYAĞ İÇİNE 2 ADET YUMURTAYI İLAVE EDİNİZ. TUZ VE KARABİBER KOYDUKTAN SONRA TAVANIN CAM KAPAĞINI KAPATIN VE HIZLI ATEŞTE YUMURTANIN BEYAZI PİŞİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ. (3 DAKİKA YETER VE SARISI PİŞMESE DAHA İYİ OLUR )
NOT: GEREK TEREYAĞINI GEREK ZEYTİN YAĞINI TAVADA ASLA YAKMADAN YUMURTALARI İLAVE EDİNİZ. ZATEN İŞİN PÜF NOKTASI DA BURASIDIR.DİĞER SIVI VEYA KATI YAĞLAR TAVSİYE EDİLMEZ.
ML® Yağda Yumurta için tıklayın
Fotoğraf "farah" tarafından gönderildi. 17.09.2020
|
YAĞDA YUMURTA |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc3411
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
2,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 adet yumurta
Çok az tereyağı veya margarin
HAZIRLANIŞI
yağı hafif ateşte eritin yumurtaları bir kaba kırın yağ eriyince yumurtaları üzerine koyun hafif ateşta pişirin
|
YAĞDA YUMURTA |
|
ziver47
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc19074
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007
2,531 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
5 yumurta,
1 kaşık tereyağı,
tuz,
karabiber.
Yapılışı:
1- Yağı bir tavaya veya bakır bir sahana koyunuz,
2- Yağ eriyince teker teker sanları dağıtmadan yavaşça yumurtaları kırınız.
3- Aklar beyazlaşıncaya kadar pişiriniz.
4- Üstünün de pişmesini isterseniz kapak koyunuz.
5- Pişmeyi fazla kurutmadan yapıp sıcakken servis yapınız.
|
YAĞDA YUMURTA |
|
nesrinateş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc20190
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007
2,551 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Yağı kalın madeni bir kaba koyunuz. Hafif hararetli ısıda eritip sıra ile yumurtaları kırarak, üzerine bir tatlı kaşığı su serpiniz. (Yumurtanın yanmasını önlemek için), Kapağını örtüp akları hafif sertleşinceye kadar pişiriniz. Üzerine tuz ve karabiber serpip sıcak servis yapınız.
|
YAĞDA PİŞMİŞ YUMURTA |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc73635
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012
2,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavaya margarini koyarak kızdırın. Yumurtaları teker teker bu yağın içine kırın. Üzerlerine tuz ekin ve tavanın ağzını kapatın. Ateşi de kısarak yumurtaların üstleri pişinceye kadar pişirin.
|
|