| 
 
 
 | 
YAĞDA YUMURTA | 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3352 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
3,216 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 ADET KÖY VEYA ÇiFTLiK YUMURTASI
 
SIZMA VEYA EKSTRA EKSTRA ZEYTiN YAĞI VEYA TEREYAĞ 
 
TUZ
 
KARABİBER
 
 
TAVAYA MAKUL MİKTARDA ( 50 GR ) ZEYTYİN YAĞI KOYUNUZ, VEYA ÇOK AZ ISITARAK ERİMESİNİ SAĞLADIĞINIZ TEREYAĞ İÇİNE 2 ADET YUMURTAYI İLAVE EDİNİZ. TUZ VE KARABİBER KOYDUKTAN SONRA TAVANIN CAM KAPAĞINI KAPATIN VE HIZLI ATEŞTE YUMURTANIN BEYAZI PİŞİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ. (3 DAKİKA YETER VE SARISI PİŞMESE DAHA İYİ OLUR )
 
 
NOT: GEREK TEREYAĞINI GEREK ZEYTİN YAĞINI TAVADA ASLA  YAKMADAN YUMURTALARI İLAVE EDİNİZ. ZATEN İŞİN PÜF NOKTASI DA BURASIDIR.DİĞER SIVI VEYA KATI YAĞLAR TAVSİYE EDİLMEZ.
 
 
 ML® Yağda Yumurta için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "farah" tarafından gönderildi. 17.09.2020
  
 | 
YAĞDA YUMURTA | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3411 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
3,115 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
3 adet yumurta 
 
Çok az tereyağı veya margarin
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
yağı hafif ateşte eritin yumurtaları bir kaba kırın yağ eriyince yumurtaları üzerine koyun hafif ateşta pişirin
  
 | 
YAĞDA YUMURTA | 
  | 
ziver47 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19074 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007 
2,643 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
5 yumurta,
 
1 kaşık tereyağı, 
 
tuz, 
 
karabiber.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Yağı bir tavaya veya bakır bir sahana koyunuz,
 
2-  Yağ eriyince teker teker sanları dağıtmadan yavaşça yumurtaları kırınız.
 
3-  Aklar beyazlaşıncaya kadar pişiriniz.
 
4-  Üstünün de pişmesini isterseniz kapak koyunuz.
 
5-  Pişmeyi fazla kurutmadan yapıp sıcakken servis yapınız.
  
 | 
YAĞDA YUMURTA | 
  | 
nesrinateş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20190 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007 
2,668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yumurta
 
1/2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
 
Yağı kalın madeni bir kaba koyunuz. Hafif hararetli ısıda eritip sıra ile yumurtaları kırarak, üzerine bir tatlı kaşığı su serpiniz. (Yumurtanın yanmasını önlemek için), Kapağını örtüp akları hafif sertleşinceye kadar pişiriniz. Üzerine tuz ve karabiber serpip sıcak servis yapınız.
  
 | 
YAĞDA PİŞMİŞ YUMURTA | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73635 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012 
2,814 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tavaya margarini koyarak kızdırın. Yumurtaları teker teker bu yağın içine kırın. Üzerlerine tuz ekin ve tavanın ağzını kapatın. Ateşi de kısarak yumurtaların üstleri pişinceye kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |