|
Yağ Mantısı |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc3351
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
3,087 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak süt
Kibrit kutusu kadar pakmaya
2 yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
Un
Tuz
İçi için:
250 gr. kıyma
Karabiber
Tuz
Maydonoz
Pakmayayı sulandır. Yumurta süt tuz un katılır. Yumuşak bir hamur yapılır. Hamur bir tarafta mayalandırılır. Mayalanan hamur alınıp parçalara bölünür. 3 mm kalınlıgında açılır. Büyük karalere kesilir (5x5). Ortasına kıymalı harç konulur. Gül şeklinde kapatılır. Kızgın yağ ile kızartılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt salçalı biberli sos dökülerek servis yapılır.
ML® Yağ Mantısı (görsel)
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 10.04.2014
|
Yağ Mantısı |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc9081
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006
2,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/2 fincan sıvı yağ
3-4 damla limon suyu
1.5 çorba kaşığı yoğurt
kabın aldığı miktarda un
kibrit kutusu büyüklüğünde hamur mayası
bir tutam tuz
Bir bardak ılık sütün içine, bir kesme şeker ve maya katıp kabarmaya bırakın. Malzemenin tümüyle yumuşak bir hamur hazırlayın. Kapta bulunan hamurun üzerini kalın, kuru bir bezle sarıp, bir saat kadar, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.
Hamuru, tezgahın üzerinde, yarım parmak kalınlığında açıp, bir bardak yardımıyla kesin. Kestiğiniz parçaların ortalarına, rendelenmiş soğan, kırmızı biber, tuz ve hazırladığınız çiğ kıymayı koyun. Hamurların kenarlarını çiçek şeklinde tepede birleştirin. Daha sonra, tavada kızdırılmış sıvı yağda, arada bir üstüne yağ gezdirip kızartın. Tabağa dizdiğiniz kızarmış mantıların üzerine, sarımsaklı yoğurt, yağ ile karıştırdığınız salça ve kimyonlu sosu döküp, servis yapın.
ML® Tembel Mantısı için tıklayın
|
YAĞ MANTISI |
|
posta
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc38532
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009
2,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. kıyma
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
maydanoz
sarımsaklı yoğurt
karabiber
kırmızı biber
su
kızartma yağı
tuz.
Mayayı ılıksuda eritip, kabartın. Un, tuz, zeytinyağı, maya ve suyla, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Dinlendirip, mantı yufkası açın ve kareler kesin. Kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve biberleri karıştırıp, karelerin içine koyun ve çiçek şeklinde kapatın. Kızgın yağda mantıları pembeleştirip, tabağa alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
ML® Fincan Mantısı için tıklayın
|
Yağ Mantısı |
|
Besime Örücü
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43763
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2009
2,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Un
İÇİ İÇİN:
150 gr. kadar kıyma
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber
SOSU İÇİN:
Yoğurt
Sarımsak
Salça sosu
Yapılışı:
iç malzemeyi hazırlayın ve bir kenara ayırın. Hamur için gerekli olan malzemeleri birleştirin ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hazırladığınız bu hamuru oklava yardımıyla açın. Bir çay bardağı yardımıyla bu hamuru parçalara ayırın. Dilerseniz hamurunuzu daha küçük kare şeklinde parçalar halinde de kesebilirsiniz. Hamurların içine hazırladığınız iç malzemesini koyun ve uçlarını kapatın. Sıvı yağda kızartın. Üzerinde sarımsaklı yoğurt ve salça sosu gezdirin.
|
Yağ Mantısı |
|
tekşen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc98487
Gönderme Tarihi: 24.May.2014
2,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 subardağı un
1 paket yaşmaya
yeterikadar su
1 tatlı kaşığı tuz
250gr kıyma
1adet soğan
yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
yeteri kadar sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 kase sarımsaklı yoğurt
Yaşmaya suda eritilir un tuz su ve mayalı su ile mayalı yumuşak hamur elde edilir 15 dk dinlendirilir
soğan rendelenir kıyma tuz kırmızı bibernane karıştırılıp iç harç hazırlanır.
hamur yarım cm kalınlığında açılır 4*4 boyutunda kareler kesilip içine harçtan konulup bohça şeklinde kapatılır hamur bitene kadar işlem tekrarlanır.
bol sıvıyağda hazırlanılan mantıların hep kızartılır.
Margarin sıvıyağ ve salça kavrularak salçalı sos hazırlanır.
servis yaparken mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirilir.
|
Yağ Mantısı |
|
besme
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141876
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2019
688 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
42 gram yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
İçi için:
250 gram kıyma
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet kıyılmış soğan
Çeyrek tatlı kaşığı karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Üstü için:
2 su bardağı yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
Mayayı ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 45 dakika kabarmaya bırakın. Bekleme süresinin sonunda hamuru 2 dakika yoğurup, unlanmış tezgahta açın.
5x5 santimetre ölçülerinde kare parçalara ayırın. İç malzemeleri karıştırın ve parçaların ortalarına yerleştirin. Parçaları, kenarlarını toplayarak kapatın. Kızgın yağda renk alıncaya kadar kızartın.
Sos malzemelerini 10 dakika pişirin. Kızartılan mantıları servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökerek servis yapın.
|
Yağ Mantısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170689
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2023
359 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Yoğurt 250 Gram
Tam Buğday Unu 600 Gram
Deniz Tuzu 2 Tatlı Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Nane 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Maydanoz 3 Dal
Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
Dana Kıyma 250 Gram
Sarımsak 2 Diş
Soğan 1 Adet
Maden Suyu 200 Mililitre
Domates Salcası 2 Yemek Kaşığı
Yaş Maya (adet/küp) 0.5 Adet
İnek Sütü 100 Mililitre
Sıvı Yağ 1 Fincan
Sıvı Yağ 2 Su Bardağı
Un maden suyu, tuz ve yas maya, süt ve sivi yagi karistirip civik bir hamur yogurun ve üzerini örterek yarim saat dinlendirin.
Hamur kabarince avuc ici kadar büyük bir beze acin. Kiymayi, ince kiyilmis maydonoz, kücük dogranmis sogan, karabiber nane ve pul biberi harmanlayin.
Sonra actiginiz büyük bezeye uc santim araliklarla ceviz büyüklügünde harc yerlestirin sonra ayni büyük bezeden bir tane daha acip üzerine kapatin.
Bir çay bardagi yardimiyila bastirarark kesin ve yuvarlak parcalar elde edin. Bunlari kizgin yagda hizli bir sekilde iki tarafli kizartin.
Üzerine tereyaginda yakilan domaten sosundan gezdirip sarimsakli yogurtla sicak servis yapin.
|
|