Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çankırı Yemekleri > Yağ Mantısı (Kayseri) (9 adet - 261,490 defa bakıldı)

Yağ Mantısı (Kayseri)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yağ Mantısı (Kayseri)

nazar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.10.2008
Mesajlar: 36
Şehir: Araç-Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc28200
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2008
8,612 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket yaş maya
2 adet yumurta
3 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
Yarım kg kıyma
1 adet iri kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Yakılmış tereyağı

Hamur malzemesiyle orta sertlikte hamur hazırlanır. Hamur yarım saat dinlenirken rende soğan ve diğer iç malzemeleri karıştırılır. Dinlenen hamur 2 parçaya ayrılır. Her parça yuvarlak fırın tepsisi kadar açılır. Sonra 3*3 santim karelere kesilir. Ortalarına yeteri kadar iç konur ve bohça gibi kapatılır. Sıvıyağda altın renginde kızartılır. Üzerine sarımsakyoğurt ve yakılmış tereyağı konur.


ML® Mantı için tıklayın
ML® Yağ Mantısı için tıklayın

ML® Yağ Mantısı (görsel)


Kayseri Yağ Mantısı

bakır tas
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.08.2014
Mesajlar: 17
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc101162
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2014
3,221 defa indirildi / yazdırıldı




4 subardağı un
3 tatlı kaşığı maya
2tatlı kaşığı tuz
2tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
Yeteri kadar un
200 gr kıyma
2 adet soğan
1 tatlıkaşığı tuz
1 tatlıkaşığı karabiber
1 tatlıkaşığı kimyon
1 tatlıkaşığı reyhan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 bardak sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Ilık suya maya ve şeker beş dakika ıslatılır.
Hamur mayası karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
Üzerini kapatarak bir saat dinlendirilir.
Kıyma, baharat ve kıyılmış soğan iyice karıştırarak yoğrulur.
Sarımsaklı yoğurt hazırlanarak bir kenara alınır
Sos için sıvı yağ ve margarin eritilir salça ilave edilip kavrulur. Üzerine sıcak su ve kırmızı biber ekleyerek kaynatılır. Ocaktan alınarak bekletilir.
Mayalanan hamur iki parçaya ayrılır.
Merdane yardımıyla mantı hamurundan daha kalın açılır. (ince açılırsa kuru olur)
Bıçak yardımıyla dört parmak enliliğinde kareler kesilir.içine kıymalı harç konularak İrice bohçalar kapatılır.
Malzeme bu şekilde bitene kadar yapılır.
Kızartma tenceresinin yarısına kadar bol sıvı yağ konulur.
Yağ ısınınca mantılar yağa atılır.
Atılır atılmaz hemen ters çevrilir. (yarı kızarınca çevrilirse dönmüyor)
Her iki tarafını da kızartınca ayrı bir tencereye konularak kapağı kapatılır. (burası çok önemli yoksa mantımız kuru olur )
Mantılar servis tabağına alınır.
Önceden hazırladığımız salçalı sos üzerine gezdirilir.
İster yanına isterseniz üzerine dökülen sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.



Yağ Mantısı (Kayseri)

moher
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2013
Mesajlar: 25
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc87573
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2013
2,532 defa indirildi / yazdırıldı




Melikgazi Belediyesi

6 su bardağı un
3 kaşık yoğurt
Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 yumurta
Tuz
Su
1 demet maydanoz
İÇİ İÇİN;
300 gr kıyma
Tuz
Baharat
Maydanoz

Hamur malzemesi ile hamur yapılır.(hamur mayalandıktan sonra)oklava ile açılır.büyük kareler kesilir, ortalarına kıymalı iç yerleştirilerek yelpaze gibi katlanır.kızgın yağda kızartılır. Üzerine salçalı sos gezdirilir, arzuya göre yoğurt gezdirilip servise sunulur.



Yağ Mantısı (Kayseri)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116664
Gönderme Tarihi: 05.May.2016
1,701 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Hamuru için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Harcı için:
175 gr. kıyma
2 tatlı kaşığı Cırgalan kırmızı toz biber
1/4 demet maydanoz
Tuz
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Salçalı sosu için:
2 kaşık salça
1 tatlı kaşığı Cırgalan kırmızı toz biber
1 kaşık yağ

Un geniş bir kaba alınır, ortası açılarak sıvı yağ, yoğurt, maya, su ve tuz ilave edilerek yoğrulur ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamur 2 bezeye ayrılır ve bekletilerek mayalandırılır. Hamur mayalanırken iç harcı için bir kapta kıyma, toz biber, ince kıyılmış maydanoz ve tuz iyice karıştırılır. Mayalanan her bir beze 1 mm. kalınlıkta açılır ve 4 cm. büyüklükte karelere kesilir. Kesilen kare hamurunun içine çiğ kıyma harcı konularak dört köşesi birleştirilerek bohça şeklinde kapatılır. Kızgın bol yağda kızartılır. Sosu için tavaya yağ konularak salça kavrulur ve kırmızı toz biber eklenir. Üzeri için yoğurt çırpılır, 2 diş sarımsak soyulup ezilerek yoğurt ile karıştırılır. Kızartılan mantılar servis tabağına alınarak, üzerlerine yoğurt ve salça sosu gezdirilerek servis yapılır.



Yağ Mantısı (Kayseri)

BolKepçe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.06.2005
Mesajlar: 41
Şehir: Ereğli/Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc117146
Gönderme Tarihi: 26.May.2016
1,388 defa indirildi / yazdırıldı




Kayseri Ticaret Odası

Hamuru için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Harcı için;
175 gr. kıyma
2 tatlı kaşığı Cırgalan kırmızı toz biber
1/4 demet maydanoz
Tuz
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Salçalı sosu için;
2 kaşık salça
1 tatlı kaşığı Cırgalan kırmızı toz biber
1 kaşık yağ

Un geniş bir kaba alınır, ortası açılarak sıvı yağ, yoğurt, maya, su ve tuz ilave edilerek yoğrulur ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamur 2 bezeye ayrılır ve bekletilerek mayalandırılır. Hamur mayalanırken iç harcı için bir kapta kıyma, toz biber, ince kıyılmış maydanoz ve tuz iyice karıştırılır. Mayalanan her bir beze 1 mm. kalınlıkta açılır ve 4 cm. büyüklükte karelere kesilir. Kesilen kare hamurunun içine çiğ kıyma harcı konularak dört köşesi birleştirilerek bohça şeklinde kapatılır. Kızgın bol yağda kızartılır.
Sosu için tavaya yağ konularak salça kavrulur ve kırmızı toz biber eklenir. Üzeri için yoğurt çırpılır, 2 diş sarımsak soyulup ezilerek yoğurt ile karıştırılır. Kızartılan mantılar servis tabağına alınarak, üzerlerine yoğurt ve salça sosu gezdirilerek servis yapılır.



Yağ Mantısı (Kayseri)

mükemmel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.02.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc131658
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2018
682 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 kg un
1 tatlı Kaşığı Tuz
1 adet paket yaş maya
Orta boy haşlanmış ve rendelenmiş patetes
Yeteri kadar ılık su
İçi için:
500 gr. Yağsız kıyma
Orta boy Kuru soğan
1 tatlı Kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yoğrulan hamurun üzerine zeytinyağı ilave edilir. Hamurun içi hazırlanır ve içine bir demet maydanoz kıyılmak suretiyle ilave edilir. Hamur 7-8 cm kare olacak şekilde kesilir . bu biçimde kesilen hamura içi ile doldurulur. Mantı doldurulduktan sonra kızartılır. Kızartılan mantını üzerine zeytinyağından yapılan sosu ilave edilir.


Yağ Mantısı

baron
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc145087
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2019
554 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
42 gram yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
İçi için:
250 gram kıyma
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet kıyılmış soğan
Çeyrek tatlı kaşığı karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Üstü için:
2 su bardağı yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak

Mayayı ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 45 dakika kabarmaya bırakın. Bekleme süresinin sonunda hamuru 2 dakika yoğurup, unlanmış tezgahta açın.
5x5 santimetre ölçülerinde kare parçalara ayırın. İç malzemeleri karıştırın ve parçaların ortalarına yerleştirin. Parçaları, kenarlarını toplayarak kapatın. Kızgın yağda renk alıncaya kadar kızartın.
Sos malzemelerini 10 dakika pişirin. Kızartılan mantıları servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökerek servis yapın.



Yağ Mantısı (Kayseri)

patavat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2020
Mesajlar: 37
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc148771
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2020
431 defa indirildi / yazdırıldı




Kayseri Büyükşehir Belediyesi

5.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 bardak ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
300 gr kıyma
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı zeytinyağı
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 bardak su
1 çay kaşığı tuz
3 bardak süzme yoğurt
2 diş sarımsak

Ilık suyun içinde maya ve şekeri karıştırıp mayalanması için 5 dakika bekleyin.
Mayalı suya, yumurtayı, zeytinyağını, yoğurt ve tuzu karıştırın.
Un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
30 dakika dinlendirin.
Kıymanın üzerine ince doğranmış biberleri, tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyip iyice yoğurun.
Sos için tereyağını ve zeytinyağını tavaya ilave edip domates salçasını kavurun.
Tuzu, kırmızı toz biberi ve suyu ilave ederek 5 dakika daha pişirin.
Hamuru 2 eşit parçaya ayırın.
Oklava ile kalın bir yufka büyüklüğünde açın.
Su bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar kesin.
Hamurların içine iç harç ekleyin.
Hamurun kenarından içe doğru yan yana katlayın. (İsterseniz yuvarlak bezeler gibi de kapatabilirsiniz)
Kalan bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
Kızgın yağda önce kıymalı tarafını daha sonra diğer tarafını kızartın.
Hazırlanan sos ve sarımsaklı yoğurtla servis edin.



Yağ Mantısı (Kayseri)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161125
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2021
264 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
Yarım paket yaş maya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Maya için:
1,5 – 2 su bardağı ılık su
Tuz
Yeterince elenmiş beyaz un
İçi için:
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Sosu İçin:
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı veya daha fazla su
Tuz
Kuru nane
Pul biber
Yoğurt Sosu için:
1 kg çırpılmış yoğurt
3-4 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ

İlk olarak maya, su, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, tuz ve un karıştırılır.
Kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur elde edilir.
Üzerini örtülerek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır. Bu arada iç malzemesi hazırlanır.
Yoğurt ve ezilmiş sarımsaklar çırpılır.
Bir tavada yağ içinde salçalar kavrulur.
Üzerine suyu ve baharatları eklenerek pişirilir.
Mayalanan hamuru ikiye eş parçaya bölünür.
Her parça oklava yardımı ile büyükçe açılır.
Açılan hamurun yarısına minik minik kıymalı içi yerleştirilir.
Hamurun diğer boş kısmı üzerini örtülerek kapatılır.
Ardından hamur çay bardağı ile kesilerek yuvarlak mantılar yapılır. İsterseniz karelere bölüp mantı şeklinde de kesebilirsiniz.
Bol ve kızgın yağda puf puf olana kadar kızartılır. Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine alınır.
Servis tabağına alınarak üzerine bolca yoğurt ve salçalı sos dökülür.







Yağ Mantısı (Kayseri) Tarifleri Çankırı Yemekleri



(9 adet Yağ Mantısı (Kayseri) 261,490 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort