| 
 | 
| Yabanmersinli Kek | 
|  | kuzucukkk Aşçı
 
  
 Kayıt: 10.10.2017
 Mesajlar: 17
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128908 Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2017
 1,028 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 125 gr tereyağı veya margarin
 3 yumurta
 100 gr pudra şekeri
 150 gr un
 5 gr kabartma tozu
 225 gr yaban mersini
 1 yemek kaşığı un
 
 Oda sıcaklığındaki sıvı yağ ve pudra şekerini çırpın, içine oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek ilave edin. Unu kabartma tozu ile eleyerek karışıma ekleyin. Yabanmersinlerini bir kaşık un ile karıştırın ve ilave edin. Dikdörtgen veya yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Kek malzemesini kalıba aktarın, ortasını kaşıkla bastırın, böylece kek eşit kabaracaktır. 220 derece ısıtılmış fırında önce 5 dakika pişirin, daha sonra ısıyı 180 dereceye indirin ve 30-35 dakika fırın kapağını açmadan pişirin. Piştiğini anlamak için kekin ortasına kürdan saplayarak kontrol edin, kürdan kuru çıkarsa kek pişmiş demektir. Fırından çıkan kekin üzerine çatalla delikler açın ve kanyak gezdirin. Ayrıca kekin üzerini parlatmak için ısıtılmış kayısı marmelatı sürebilirsiniz.
 
 Not: Meyveleri bir kaşık un ile karıştırılarak ilave ettiğinizde kekin dibine çökmez. Keki 200-250 gr meyve şekerlemesi, parça çikolata, ceviz, badem, kuru üzüm ile yapabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Yabanmersinli Kek | 
|  | fikret ulus Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.09.2018
 Mesajlar: 23
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc136729 Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2018
 696 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kek için:
 1 bardak un
 1 cay kasigi kabartma tozu
 1/8 cay kasigi tuz
 4 yemek kasigi oda sicakliginda margarin
 1/2 bardak seker
 1 buyuk yumurta
 1/2 cay kasigi vanilya esansi
 1/3 bardak süt
 Üzeri için:
 1/3 bardak un
 1/3 bardak seker
 1/2 cay kasigi tarcin
 4 yemek kasigi kucuk parcalara ayrilmis margarin
 2 bardak taze yabanmersini
 
 Firininizi 180C ye ayarlayin. 20 cm genisligindeki kalibinizi yaglayin ve alt kismina yagli kagit serin.
 Ust malzeme icin, un, seker ve taricini derin bir kapta karistirin. Margarini ekleyin catalla tum malzemeyi iri kiyilmis ekmek kirintisi sekli alana kadar yedirin.
 Kek icin unu, kabartma tozunu ve tuzu karistirin.
 Derin bir kabin icinde margarini karistiriciyla krema kivamina gelene kadar cirpin, sekeri ekleyin. Yumurtayi ve vanilyayi ekleyin ve karistirin. Unlu karisimi ekleyin. Sutu de ekleyip cok fazla cirpmadan karismasini saglayin.
 Yaglamis oldugunuz kaliba kek malzemesini dokun ve bicakla ya da spatulayla uzerini duzleyin. Ustune yabanmersinlerini dizin, en uste basta karistirdiginiz ust malzemeyi yayin ve 45-50 dk ya da icine batirdiginiz kurdan kuru cikana kadar pisirin.
 
 
  
 
 | 
| Yaban Mersinli Kek | 
|  | pak bebek Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.12.2013
 Mesajlar: 40
 Şehir: Maltepe-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142297 Gönderme Tarihi: 27.Nis.2019
 661 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1+1/4 fincan un
 Yarım su bardağı şeker
 Çeyrek çay kaşığı tuz
 Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 3/4 fincan tam yağlı süt
 1/3 fincan eritilmiş tereyağı
 2 bardak taze yaban mersini
 1/3 fincan şeker
 1 tatlı kaşığı vanilya
 
 Bir karıştırma kabına unu, şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Sütü ve tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine yaban mersinlerini dağıtın. Üzerine ise çeyrek fincan şekeri ve vanilyayı karıştırıp serpin. 350 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Yaban Mersinli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161006 Gönderme Tarihi: 03.Kas.2021
 325 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet yumurta
 2 su bardağı toz şeker
 250 gram margarin
 1 kahve fincanı su
 3 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
 
 Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarin ile suyu ekleyip, tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip, karıştırın. 28 cm çapında kelepçeli kek kalıbına boşaltın ve üzerine yaban mersini serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50- 55 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Yaban Mersinli Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178601 Gönderme Tarihi: 14.Tem.2024
 145 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 Kek için;
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 1 paket vanilya
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 paket kabartma tozu
 250 gram yabanmersini
 1 adet limon kabuğu rendesi
 Yarım limonun suyu
 3 su bardağı un
 Yaban mersinleri dibe çökmesin diye bulamak için;
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 yemek kaşığı un
 Üstteki kırıntı hamuru için;
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı pudra şekeri
 1 yemek kaşığı hindistancevizi
 5 yemek kaşığı un
 
 Önce kırıntı hamuru hazırlayın Tereyağı, un, Hindistan cevizi, pudra şekerini bir kapta parmak uçlarınızla birbirine yedire yedire ufalanmış hale getirin.
 Sonra kek için yumurta, şeker, vanilyayı çırpın. Yoğurt, sıvı yağ ekleyip karıştırın.
 Un ve kabartma tozunu da ekleyin ve karıştırın.
 Kek harcına rendelenmiş limon kabuğu ve yarım limonun suyunu ekleyin. Yaban mersinlerini kek harcına eklemeden önce ilk olarak bir kaşık sıvı yağ ile karıştırın, sonra üzerine bir kaşık un ekleyip harmanlayın.
 Bulanmış yaban mersinlerini kek harcına en son ilave edin. Bu aşamada spatula ile ezmeden karıştırın.
 Kalıbınızda yağlı kağıt kullanmayacaksanız kalıbı önce yağlayın, sonra harcı dökün. Koyu bir kek harcıdır, sizi korkutmasın. Kek harcının en üzerine kırıntı hamurunu serpiştirin.
 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin. Ilınınca servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |