| 
 | 
| Yaban Mersinli Muffin | 
|  | xayale Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.10.2012
 Mesajlar: 107
 Şehir: Gence
 | Kısa URL: https://ml.md/lc81695 Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2012
 1,707 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 125 Gr margarin
 0,5 Çay Kaşığı Vanilya aroması
 2 Çorba Kaşığı dondurulmuş yaban mersini
 175 gr toz tatlandırıcı
 200 gr tam buğday unu
 140 ml süt
 1 Paket kabartma tozu
 2 Adet yumurta
 
 Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve toz tatlandırıcıyı mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. Süt, vanilya aroması, un ve kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Dondurulmuş yaban mersinlerini ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Kalıplara kağıt yerleştirin ve hamuru içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "ahmet yüzbaşıoğlu" tarafından gönderildi. 15.11.2016
 
 
 | 
| Yabanmersinli Muffinler | 
|  | sultan ener Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.07.2018
 Mesajlar: 22
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc135448 Gönderme Tarihi: 12.Tem.2018
 764 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 225 g tereyağı, yumuşatılmış
 225 g pudra şekeri
 4 büyük yumurta, çırpılmış
 150 g un
 75 g yabanmersini
 
 Fırını 180 ° C'ye ısıtın.
 8 mini dekoratif muffin kalıplarını yağlayın.
 Tereyağı ve şekeri iyice çırpın, sonra dört yumurtayı tek tek içine kırın ve çırpın.
 Un ve yaban mersini katın karıştırın, ardından karışımı kalıplara bölüştürün.
 Kekleri 25 dakika ya da ortasına yerleştirilen bir şiş temiz alana kadar pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Yaban Mersinli Muffin | 
|  | pembe mutfak Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.12.2015
 Mesajlar: 36
 Şehir: Niğde
 | Kısa URL: https://ml.md/lc137484 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2018
 1,055 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.verita.com.tr
 
 1 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı yoğurt
 1/4 su bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 tutam tuz
 1 su bardağı Verita Dr Blue Yaban mersini
 
 Derin bir kapta yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve vanilyayı iyice karıştırın. Bu karışımdan 1 yemek kaşığı yaban mersinlerini unlamak için ayırın. Kalan unlu karışımı yoğurtlu karışımınıza ekleyip homojen olana kadar bir spatula yardımı ile karıştırın.
 Kek karışımınız hazır olduğunda yaban mersinlerini alıp  geniş bir kapta ayırdığımız un ile harmanlayın. Yaban mersinlerinin her tarafı un ile kaplanınca kek karışımınıza ekleyip yine spatula yardımıyla çok hafif karıştırın.
 Hazırladığınız hamuru muffin kağıdı yerleştirdiğiniz ya da yağladığınız muffin kalıplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 190 Cde 20-25 dakika kadar pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Yaban Mersinli Muffin | 
|  | Tanju Çakır Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2020
 Mesajlar: 44
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc151281 Gönderme Tarihi: 16.Haz.2020
 437 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 1 bardak kepekli un
 10 gr kabartma tozu
 1/2 bardak esmer şeker
 Bir tutam tuz
 2 yumurta + 1 yumurta akı
 Yarım bardak sıvı yağ
 1 yemek kaşığı vanilya
 Yarım bardak yaban mersini, taze veya dondurulmuş
 1 yemek kaşığı rendelenmiş kuru Hindistan cevizi
 Beyaz krema için:
 2 yumurta akı
 2 yemek kaşığı esmer şeker
 Yarım bardak yaban mersini (süslemek için)
 
 Yumurtaları şekerle çırpın. Yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışıma Hindistan cevizini, tuzu, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyin, iyice karıştırın, daha sonra yaban mersinlerini ekleyip tekrar karıştırın. Fırınınızı 175°C sıcaklığa getirin. Bu karışımı 12 adet muffin kabına paylaştırın. 25- 30 dakika pişirin.
 Yumurta aklarını krema kıvamına gelinceye kadar şekerle birlikte çırpın. Soğuduktan sonra, muffinlerinizin üzerini bu kremayla kaplayın.
 
 
  
 
 | 
| Yaban Mersinli Muffin | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc180733 Gönderme Tarihi: 09.Arl.2024
 122 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 2 su bardağı un
 1 yemek kaşığı kabartma tozu
 1/2 çay kaşığı tuz
 3/4 su bardağı toz şeker
 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
 2 adet yumurta
 1 su bardağı süt
 Vanilya
 1 su bardağı yaban mersini (taze veya dondurulmuş)
 
 Fırını 180 dereceye getirin ve muffin kalıplarını hafifçe yağlayın veya muffin kağıtları yerleştirin.
 Geniş bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve şekeri karıştırın.
 Ayrı bir kapta yumurtaları hafifçe çırpın, ardından eritilmiş tereyağını (veya sıvı yağı), sütü ve vanilyayı ekleyin. Bu karışımı kuru malzemelere ekleyip homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.
 Yaban mersinlerini una hafifçe bulayın (bu, yaban mersinlerinin hamurun dibine çökmesini önler) ve dikkatlice muffin hamuruna karıştırın.
 Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Üzerini düzleştirmeye gerek yok, çünkü fırında kendiliğinden kabaracaktır.
 Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Muffinlerin üzeri altın sarısı renge döndüğünde ve kürdan temiz çıktığında pişmiş demektir.
 Muffinleri fırından çıkarıp bir süre soğutun. İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Yaban Mersinli Muffin | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185370 Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2025
 24 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı un
 1 su bardağı toz şeker
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1/2 tatlı kaşığı karbonat
 1/2 tatlı kaşığı tuz
 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
 1/3 su bardağı sıvı yağ (veya eritilmiş tereyağı)
 2 adet yumurta
 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya vanilin)
 1,5 su bardağı taze veya dondurulmuş yaban mersini
 
 Fırını 180°C'ye (alt-üst ayar) ısıtın. Muffin kalıplarını hazırlayın.
 Bir kapta kuru malzemeleri (un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tuz) karıştırın.
 Ayrı bir kapta süt, yağ, yumurta ve vanilyayı çırpın.
 Sıvı karışımı kuru malzemelerin üzerine dökün ve sadece karışana kadar spatula ile karıştırın (çok karıştırmayın, yoksa sert olur).
 Yaban mersinlerini hafifçe una bulayıp hamura ekleyin ve nazikçe karıştırın.
 Muffin kalıplarına hamuru eşit şekilde paylaştırın.
 Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
 Ilıyınca kalıplardan çıkarıp servis edin.
 
 Not: İsterseniz üzerine streusel (un, şeker ve tereyağı kırıntısı) serpip daha çıtır bir doku da katabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |