|
VİYANA BİSKÜİSİ |
|
rigal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2009
Mesajlar: 52 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc38378
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2009
2,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
440 gr. un
100 gr. toz şeker
280 gr. tereyağı
100 gr. marmelat
140 gr. pudra şekeri
4 yumurta
Hamur tahtası üzerine unu eleyiniz.
Ortasına yağı bütün olarak koyunuz. Unla karıştırarak bıçak ile ince ince kıyınız.
Yağı çok küçük parçalara gelinceye kadar kıymaya devam ediniz.
Pudra şekeri, yumurta sarısı ilâve ederek bir hamur yapınız.
Bu hamuru un tahtası üzerinde merdane ile hamurun altına un serperek açınız.
Yuvarlak bisküi kalıpları ile kesiniz.
Kesilen yuvarlak bisküi parçaları çift olmak üzere sayınız.
Bir yuvarlak bisküvinin arasına marmelat sürünüz.
İkinci yuvarlak bisküi hamuru üzerine kapamadan kendinden daha küçük kalıpla ortasından yuvarlak bir hamur çıkarınız.
Marmelat sürülü yuvarlak hamur üzerine kapatılan parça alttaki parçadan ortası açık olduğundan sürülen marmelatın bir kısmı üste konan parçadan görünecek bir biçimde yerleştiriniz.
Üzerini kıyılmış yeşil fıstık ile süsleyiniz.
Orta ısıda fırında pembe renkte pişiriniz.
ML® Linz Çöreği için tıklayın
|
Viyana Bisküvisi |
|
Rana İlden
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc14977
Gönderme Tarihi: 30.May.2007
4,483 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
Un 4,5 Su Bardağı
Margarin 1 Paket
Yumurta 2 Adet
Şeker 1 Su Bardağı
Kabartma tozu 1 Paket
Hindistancevizi 1 Fincan
Çikolata 1/2 Paket
Bir kapta, yumuşamış margarin parçalara bölünür, yumurta, şeker ve kabartma tozu ilave edilir. Bu karışım, elle iyice yoğrulduktan sonra, un yedirilerek karıştırılır (fazla özleştirilmez).
Bir ceviz büyüklüğünde hamur parçası, başparmak uzunluğunda bir yuvarlak yapılır ve üzerine bir çatalla bastırılarak yassı ve oval şekil verilir. Bisküviler bir fırın tepsisine dizilir ve 170-180°C'deki (orta ısıda) fırına verilerek 15-25 dakika arası pişirilir.
40-50°C sıcaklıkta eritilmiş çikolataya soğutulmuş bisküvilerin birer ucu batırılarak hindistancevizine bandırılır ve bir tepsiye dizilir.
Margarin eritilmeden konulmalı. Fırında bisküviler pembeleştiği an dışarı alınmalıdır. Hamur fazla özleştirilmemelidir.
|
|