|
Vitamin Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168188
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2022
253 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük boy brokoli
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet kereviz sapı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kabuklarını soyduğunuz patates ve kuru soğanı iri parçalar halinde kesiyoruz. Kereviz sapını ince ince doğruyoruz.
Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırdıktan sonra karnabahar, patates, kuru soğan ve kereviz saplarını bir renk alana kadar soteliyoruz.
Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu ilave edip haşlıyoruz. Terbiye için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritiyoruz. Unu ilave edip kavuruyoruz. Soğuk sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz ve blenderdan geçirerek servis ediyoruz.
|
Vitamin Çorbası |
|
Nur Gün
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc140001
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2019
839 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haliç Üniversitesi
Erişte 3 yemek kaşığı
Tarhana 5 yemek kaşığı
Madımak 2 adet
Semizotu 1 adet
Ceviz 2 adet
Galeta 1 adet
Tereyağ 1 yemek kaşığı
Salça 1 tatlı kaşığı
Kurutulmuş nane 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Madımak haşlanır.
Erişte haşlanır.
Tarhana ıslatılır.
Tencereye tereyağı koyulup eritilir.
Salça, nane, ceviz, madımak iyice karıştılır.
Tarhana ilave edilip su konulur, kaynama derecesine gelene kadar sürekli karıştırılır.
Tuz ilave edilir. Haşlanan makarna ilave edilir.
Altı kısık şekilde 5 dakika bekletilir.
Semizotu ve galeta ile servis edilir.
|
Bol Vitaminli Sebze Çorbası |
|
aydınhavası
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc108060
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2015
2,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
2-3 dal haşlanmış karnabahar
1 adet çarliston biber
1 küçük boy kuru soğan
3 orta boy havuç
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı bezelye
Tuz
Kuru nane
Pul biber
2 adet tavuk but,yada önceden hazırlanmış tavuk suyu
1 adet orta boy patates
Derin bir tencereye yıkanmış karnabaharlar, iri doğranış patates, iri doğranmış biber, iri doğranmış soğan, kabuğu kazınmış ve iri doğranmış havuç, mısır, bezelye ve tavuk butları ilave edin.
Üzerine 1.5 litre su ilavesi ile orta ateşte,sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
İyice yumuşayan sebzeleri blendırdan geçirip, biraz zeytin yağı ilave edin. Kıvamı kontrol edilip, eğer çok koyuysa 1-2 su bardağı sıcak su ilavesinden sonra bir taşım daha kaynatın.
Son aşamada tuz ve kuru nane ilavesinden sonra, pulbiber ve limon eşliğinde sıcak sıcak sunun.
|
Vitamin Çorbası |
|
sinbat
Aşçı
Kayıt: 17.03.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22624
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2008
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kereviz
1 adet iri havuç
1 adet pırasa
1 adet patates
1 adet soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
6 su bardağı et suyu
Tuz
Kereviz, patates, havuç soyulur, pırasa temizlenir, birkaç parçaya kesilir. Sebzelerin üzerine az miktarda su konur, orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Kevgirden ya da mutfak robotundan geçirilerek ezilir. Diğer yanda ince kıyılmış kuru soğan ve sıvıyağ kavrulur. Üzerine sebze püresi katılır 1-2 dakika kavrulur, et suyu ve tuz eklenir, 1 taşım kaynatılır, yumurta ve süt çırpıfer, çorbaya katılır, sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir.
|
Vitamin Çorbası |
|
sertez99
Yeni Üye
Kayıt: 08.07.2006
Mesajlar: 4 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc6034
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006
2,494 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tavuk gögsü
3 kabak
1 kereviz
3 havuç
2 patates
Tavuk göğsünü haşlayın.Minik kareler halinde kesip yağda pembeleşinceye kadar çevirin.Diğer sebzeleride kare kare kesin.Pembeleşen tavuğa ilave edip 10 dakika kavurun.Sıcak su ilave edip havuçlar yumuşuyana kadar kaynatın.Ocaktan aldıktan sonra bol limon sıkıp kereviz yapraklarını kesip içine karıştırın :lol:
|
|