|
Vişneli Turta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169691
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2023
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutam tuz
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
4 - 5 yemek kaşığı buzdolabında soğutulmuş su
Dolgu:
1 yemek kaşığı galeta unu
500 g çekirdeksiz vişne - komposto
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.
Üzerine soğuk suyu ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın.
Beklettiğiniz hamurun 1/4'ünü ayırıp kalan hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru merdaneye sarıp kalıbın üzerine yavaşça merdaneden açarak yerleştirin. Hamuru kalıbın tabanına ve yanlarına, yüksekliği 3 cm olacak şekilde hafifçe bastırarak yayın.
Kalıptaki hamurun üzerine 1 yemek kaşığı galeta unu serpin. Üzerine vişneleri sıralayın. Vişnelerin üzerine pudra şekerini serpin.
Ayırdığınız hamuru unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri vişnelerin üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın ve hamurların üzerine sürün. Kalıbı buzdolabına alın ve 15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Turtayı buzdolabından çıkarın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
|
Vişneli Turta |
|
yasemin abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2019
Mesajlar: 40 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc143572
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
473 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Vişne reçeli
Reçel hariç bütün malzemeleri geniş bir kaba koyun, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru ikiye bölün. Bir parçasını tepsi büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurun üzerine vişne reçelini yayın. Diğer hamuru da tezgahta açın ve hamurdan şeritler kesip tepsideki turtanın üzerine dizerek kafes şekli verin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Vişneli Turta |
|
garbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc136338
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2018
587 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.electrolux.com
500 gr ekmek
750 ml süt
1 tutam tuz
80 gr şeker
4 yumurta
2 kavanoz vişne
50 gr tereyağı
Ekmeği dilimleyin. Süt, tuz, şeker ve yumurtaları karıştırıp ekmeğin üzerine dökün, karıştırın ve bekletin.
Vişnelerin suyunu süzüp karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına alın. Puding üzerine tereyağı parçaları dağıtın.
Fırında 45 dakika pişirin.
|
Vişneli Turta |
|
perikızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2010
Mesajlar: 89 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc51222
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2010
2,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
125 gr. erimiş margarin
1 paket kabartma tozu
1/ 2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
KREMA:
250 gr. süt
1 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 çay bardağı un
1 paket vişneli jöle
ÜZERİNE:
300 gr. çekirdekleri çıkartılmiş vişne
Yağ, şeker, yumurta çırpılır. Un, vanilya ilave edilir. Kabartma tozuyla beraber hamur yapılır. Yağlı ufak bir kalıba dökülür. 170° de pişirilir.
Krema malzemeleri muhallebi gibi pişirilir.
Pişmiş ve soğumuş pastanın üzerine soğuttuğumuz krema her tarafına muntazam bir şekilde yayılır.
Üzerine vişneler dizilip jöleyle süslenir.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 25.09.2024
|
Vişneli Turta |
|
Afitap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc45051
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2009
2,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr olgun vişne
5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çay fincanı şeker
4 yumurta
2 çay fincanı un
2 çorba kaşığı maya
1 limon
biraz tuz
Vişneler ayıklanıp yıkanır. Sonra da ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Tencereye yağ, şeker koyulup telle çırpılarak köpük köpük kabartılır. Yumurtaların sarıları teker teker ilâve edilir. Sonra, unla karıştırılıp harman edilmiş maya, limon kabuğu rendesi ilâve edilip karıştırılır. Öte yandan, bir tutam tuz ilâvesiyle devamlı çırpılarak kar haline getirilmiş yumurta akları içine katılır, hepsi hafifçe karıştırılır.
İçi hafifçe yağlanıp unlanmış pasta kalıbına hamurun yarısı dökülür. Vişnelerin yarısı da dökülür. Sonra hamurun kalan yarısı dökülür. En üste de kalan vişneler toparlak sırtları üste gelecek şekilde dizilir. Bir saat orta fırında pişirilip çıkarılır. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip servis yapılır.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 25.09.2024
|
|