|
Vişneli Tavuk Göğsü |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc860
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
2,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket bebe bisküvisi
100 gr katı yağ
1 su bardağı un
1 kilo süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
jölesi için;
1 kavanoz çekirdeksiz vişne kompostosu
1 kaşık toz şeker
2 kaşık nişasta
Öncelikle borcamı ıslatın daha sonra bisküvileri dizin. 100 gr yağı eritip içine 1 bardak unu koyup biraz kavurun daha sonra 1 kilo süt ilave edip muhallebi kıvamında pişirin. Piştikten sonra içine 1,5 bardak şeker ve vanilya ilave edip pürüzsüz bir hal alana kadar mikserle çırpın, bisküvilerin üzerine dökün. Diğer tarafta kompostoyu süzüp tanelerini ayırın, suyuna 1 kaşık şeker ve 2 kaşık nişasta koyup pelte kıvamında pişirin, pişince içine tanelerini ilave edip tavuk göğsünün üzerine özenli bir şekilde yayın
|
Vişneli Tavuk Göğsü |
|
Karmen
Aşçı
Kayıt: 13.09.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc101607
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2014
1,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr vişne (çekirdekleri ayıklanmış)
1 kg süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
125 gram margarin
1 adet çubuk margarin
Unu tencereye koyun, kısık ateşte sarartmadan kavurun. Sütü, şekeri koyun, dibi tutmadan koyulaşana kadar pişirin. 125 gr margarin ilave edin. 20 dk çırpın. Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri servis tabağına dizin. Üzerine tavuk göğsünü dökün. Dolapta bir gece bekletin. Üzerine tarçın serperek servis yapın.
|
|