| 
 
| 
 
 
 | 
 
Vişneli Şekerpare | 
 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157279 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2021 
533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
Hamur İçin:
 
3,5 Su Bardağı Un
 
2 Adet Yumurta
 
200 Gram Tereyağı
 
1 Su Bardağı Toz Şeker
 
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
 
1 Çay Bardağı İrmik
 
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
 
1 Çay Kaşığı Vanilya
 
Limon Kabuğu
 
Şerbet İçin:
 
3 Su Bardağı Dondurulmuş Vişne
 
2,5 Su Bardağı Toz Şeker
 
1 Adet Çubuk Tarçın
 
1 Adet Limon
 
Üstü İçin:
 
Fındık
 
Sunum İçin:
 
Dondurma
 
Nane
 
 
Şerbet için, vişne, toz şeker, çubuk tarçın, limon ve su ekleyerek şerbeti kaynatıyoruz.
 
Una tereyağı, sıvı yağ, toz şeker, irmik, kabartma tozu, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek yoğuruyoruz.
 
Yoğurulan hamurlara şekil vererek üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Son olarak fındıklarını yerleştiriyoruz. 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
 
Soğutulmuş şerbeti şekerparenin üzerine döküyoruz ve şerbetini çekmesini bekliyoruz. Şerbetini çeken şekerparelerin üzerine dondurma ve nane ekleyerek servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
Vişneli Şekerpare | 
 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18727 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007 
3,684 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1 paket tereyağı
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay bardağı irmik
 
Alabildiği kadar un
 
Üzeri için:
 
40-45 adet fındık
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı vişne suyu
 
1 su bardağı su
 
3,5 su bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Yapımı:
 
Önce limon dışındaki şerbet malzemesi tencereye aktarılır. Kaynayıp, kıvam alınca limon suyu katılır, 5 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır. Yumuşak tereyağı, yumurta ve şeker çukur bir kabın içinde mikserle bembeyaz olana kadar çırpılır. Üzerine diğer malzemeler eklenir. Bütünleşene dek yoğrulur. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır. Az aralık bırakarak yağlanmış tepsiye dizilir. Ortalarına 1'er adet fındık saplanır. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında pembe renkte pişirilir. Şekerpareler sıcakken soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Vişneli Şekerpare Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |